Best of Diploma 2010

Időpont: 
2010. június 19. 0:00 - szombat - 2010. július 21. 0:00 - szerda

2010. június 19-én 17 órakor nyílik a Magyar Képzőművészeti Egyetem legfontosabb kiállítása a Best of Diploma 2010. Az idén végzett több mint hatvan hallgató munkáiból válogatott alkotások a Múzeumok Éjszakáján tekinthetők meg először 2010. július 21-ig az egyetem Barcsay termében, Aulájában és az Epreskertben.

Immáron hagyomány a Magyar Képzőművészeti Egyetem életében, hogy a legkiemelkedőbb végzőseinek diplomamunkáiból tárlatot szervez. A festő, szobrász, képgrafikus, tervezőgrafikus és intermédia szakos hallgatók alkotásait egy külső és egyetemi szakemberekből álló zsűri nézi át és válogatja ki belőlük a legjobbakat.

Szokás a Best of Diploma kiállítást az egyetem legfontosabb tárlatának is nevezni, hiszen ekkor mutatkoznak be a valóban kiemelkedő tehetségek és nagy valószínűséggel sokak pályája is ezt követően indul útnak, hiszen a kiállítás nyitva tartása alatt rengeteg szakmabeli is ellátogat, hogy megszemlélje a fiatal diplomás művészek munkáit.

2010. június 14. 22:09 - Best of Diploma 2010 ©Best of Diploma 2010

A Best of Diploma 2010 kiállítást a Magyar Képzőművészeti Egyetem idén a Múzeumok Éjszakáján, 2010. június 19-én nyitja meg 17 órakor, ezzel is nagyobb nyilvánosságot teremtve a frissen diplomázott művészeknek. Az este folyamán, egyik programként, a már a diploma kiállításokon nagy sikerrel futó „Művészek, ugyanarról másképp” sorozat keretében Kocsis Ágnes, filmrendező, Keresztes Ildikó, énekes, Tornyi Ildikó, színművész és Varga Kinga, táncművész fognak tárlatot vezetni az egyetem tanáraival. Ez a sorozat a kortárs művészetet teljesen új megvilágításba kívánja helyezni, hangsúlyozva, hogy hogyan látják ugyanazt a különböző művészeti ágak jeles képviselői, hogyan gondolkodnak ők a kortárs művészeti témákról.

Különleges és kiemelkedő program lesz az idei árvízkárosultak javára szervezett árverés. Ezt az aukciót az egyetem hallgatói és tanári munkáiból állítják össze 21.30 – 22.30 óra között az MKE kiselőadójában. A teljes összeg az árvízkárosultak számára létrehozott bankszámlaszámra kerül befizetésre.

Az este folyamán a Best of Diploma kiállítás mellett, olyan különleges programokon vehetnek majd részt a látogatók, mint a Kőnig Frigyes, az egyetem rektora által vezetett séták az épületben vagy az Epreskert bebarangolása.. Ezen események mellett a hallgatók különböző interaktív bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők, az egyetem falain belül és kívül egyaránt. Ezek mellett a Budapesti Kulturális Klaszter szervezésében a Kisföldalatti Bajza, illetve Vörösmarty utcai megállóiban egyedülálló plakátkiállítást láthat az utazó közönség. A programok 18.00 órától 01.30 óráig tartanak.

Hirdetés