Homokháti Sokadalom

Időpont: 
2010. június 25. 0:00 - péntek - 2010. július 4. 0:00 - vasárnap

A Homokháti Sokadalmat idén hetedik alkalommal rendezi meg a Homokháti Kistérség központja, Mórahalom. A Térség fesztiválja tíz napon keresztül (június 25-től július 4-ig) kínál kulturális, művészeti, gasztronómiai programokat a térségből, az ország távolabbi régióiból és külföldről érkező vendégeknek.

A fesztiváli kavalkád június utolsó hétvégéjén fesztiválhívogató felvonulással veszi kezdetét. Az Aranyszöm Rendezvényház fesztivál udvarán fúvószenekari találkozó, hazai és nemzetközi néptánc gálák, szerbest és táncház szórakoztatja a látogatókat.
Hétközben a nemzetközi szakmai konferenciák mellett a családi programoké a főszerep: kézműves foglalkozások, kiállítások várják az érdeklődőket. A hétvégi estéken könnyűzenei koncerteken, lakodalmas zenekarok fesztiválján és hajnalig tartó utcabálon mulathatnak.

A Homokhátság gasztronómiai különlegességei: a mórahalmi gulyásleves, a frissen sült saslik, a homoki borok és az ágyas pálinka több ezer vendéget vonz az ingyenes kóstolókon.
Az I. Dél-alföldi Rétesfesztivál az idei év igazi különlegessége: Rétes utca nyílik Mórahalmon, a réteskészítő versenyen dél-alföldi mesterek és lelkes csapatok mutatják be a réteskészítés csínját-bínját.
A változatos programok mellett a pihenni vágyókat a város szívében elhelyezkedő Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő várja.

A VII. Homokháti Sokadalom részletes programtervét a oldalon tekinthetik meg.

Hirdetés