Izgalmas előadás a Pécsi Szabadtéri Játékok keretében

Időpont: 
2010. július 2. 21:00 - péntek

A 2010-ben, az Európai Kulturális Főváros évében rendezett 8. Pécsi Szabadtéri Játékok legizgalmasabb előadása az Arany ára lesz, amely a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen megvalósított, nagyszabású, zenés produkció. A darab Bereményi Géza nagy sikert aratott, Eldorádó című filmjének történetét állítja színpadra a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon.

Az Arany ára című előadást a Kossuth-díjas szerző rendezi, hasonlóan a darab zalaegerszegi ősbemutatójához. Az Arany ára sikerrel ment már a Győri Nemzeti Színházban és a budapesti Bárka Színházban is, ahol Gáspár Sándor játszotta a főszerepet. „A Pécsi Szabadtéri Játékok lesz a darab negyedik bemutatója, erre az alkalomra véglegesítettem a szöveget” – mondta Bereményi Géza. „Az Arany ára nemcsak az Eldorádó című filmem drámai változata, hanem egy igazi színházi előadás, egy kereskedő története a piacon. Az Arany ára egyrészt egészen más történetté kerekedik, mégis ugyanaz marad: korunk családi története, s a szereplők életén mindig át-átgyalogol a történelem. Szerencsére a piac mindig is nagyon jól állt a színháznak, könnyedén, színesen megjeleníthető a színpadon. A pécsi előadásban már kevésbé fognak korrajzot látni a nézők, inkább egy sorstragédiát mutatunk meg nekik, egy családi legendáriumot, mert így sokkal színházszerűbb az előadás, nem a kor politikai leleplezéseire esik a fő hangsúly.”

Monorit, az abszolút főszereplőt Balikó Tamás alakítja, a feleségét Herczeg Adrienn, Skultétit Kovács Zsolt, de láthatjuk még mások mellett Széll Horvát Lajost, Köles Ferencet, Urbán Tibort is a színpadon. „Mivel nem rendeztem még Pécsett, ezért megnéztem több előadást, úgy választottam ki a színészeket. Úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a szereposztás” – tette hozzá Bereményi Géza.

A díszletet, jelmezt Turi Erzsébet készítette, a zene Darvas Ferenc munkája volt. Az Arany ára bemutatója 2010. július 2-án, 21 órakor lesz a Pécsi Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon (megtekinthető még: július 3-án, 4-én, 5-én, 8-án, 9-én, 10-én és az esőnap július 11). A Pécsi Szabadtéri Játékok után október 15-től a Pécsi Nemzeti Színházban tekinthető meg tovább a produkció.

Hirdetés