Marco Gerbi: Férfiak, nők és hazugságok

Időpont: 
2010. július 1. 0:00 - csütörtök - 2010. július 31. 0:00 - szombat

Az Olasz Kultúrintézet 2010. július 1-jétől július 31-ig mutatja be Marco Gerbi firenzei művész Férfiak, nők és hazugságok című kiállítását.

Marco Gerbi (Firenze, 1966)
1966-ban született Firenzében, autodidakta, klasszikus tanulmányokat folytat és már 80-as évek végén kapcsolatba kerül az új művészeti realitások nemzetközi vonatkozásaival is.
Első szereplésére 1995-ben kerül sor „A kép alkímiája” című, a Firenze melletti Pontassieve-ben szervezett kiállítás alkalmával, amikor a nyomdai festékek használatára alapozott technikával készült, és elsősorban a 60-as évek toszkán művészeti irányzataiból ihletet merítő válogatást mutat be.
Firenzében megismeri a Gruppo 70, a Centro Techme és a Bauhaus situazionista scandinavo-val kapcsolatban lévő Roberto Malquorit és felismeri, hogy különböző kérdésekben azonos nézetek vallanak. 2000-ben elhagyja Olaszországot és Szlovákiába települ. Itt társul az Alena Adamiková, Daniel Brumovský, Ludovic Lehem, Ernst Zmeták és Uljana Zmetáková művészek alkotta csoportosulással. 2005 és 2009 között számos egyéni és kollektív kiállításon vesz részt. Ezek között említésre méltó a galántai Reneszánsz Kastélyban, a pozsonyi Zichy
kastélyban, a bazini Városi Kulturális Központban, és a prágai Olasz Kultúrintézetben rendezett kiállítása. Ugyanebben az időszakban Olaszországban különböző kollektív kiállításokon vesz részt, közöttük a Fonderia delle Arti di Roma, a Museo della Polizia di Roma, a Museo della Microarte di Pietrabbondante és a Museo Archeologico di Palazzo Doria Pamphilj di Valmontone (RM) keretein belül szervezett kiállítás méltó említésre.
Marco Gerbi Svaty Jurban (Szlovákia) él és alkot.

Hirdetés