2018. szeptember 23. - vasárnap

Újvidék Pécsre látogat

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. július 9

Újvidék polgármestere, Igor Pavliĉić és Dr. Páva Zsolt ezúttal Pécsett adnak egymásnak találkozót. Az esemény apropója, hogy a két város egy évvel ezelőtt, 2009. július 13-án kötött Testvérvárosi megállapodást Újvidéken.

Az akkor megbeszélteknek megfelelően az első évfordulót Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában ünneplik 2010. július 9-én.

A pécsi és az újvidéki delegáció városnéző sétája során megtekinti a Cella Septichorát, a Zsolnay- és a Vasarely Múzeumot, majd ellátogat a pécsi szerb közösség székházába, és felkeresi a „Vuk Karadžić” szerb gyermek- és ifjúsági tábort, mely az Európa Kulturális Fővárosa program egyik fontos kisebbségi programja.

A találkozóhoz két jelentős kulturális esemény is kapcsolódik. Az újvidéki Gyermekszínház Dina és a felhő című előadását a Szivárvány Gyermekházban tekintheti meg a nagyközönség 10 órától, ugyanitt az Atelje 61 faliszőnyeg-gyűjteményéből rendezett kiállítás lesz látható. Az Atelje 61 különleges társadalmi jelentőségű faliszőnyeg-műhelyt Újvidék város 1961-ben alapította. E művészi faliszőnyeg-készítő központ egyedülálló Szerbiában, és a világon is kevés hasonló műhely van, ahol ápolják, készítik, népszerűsítik és rendszerezve őrzik a faliszőnyegeket. A kiállítást Dr. Páva Zsolt és Igor Pavliĉić nyitják meg 11.30-kor.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.

Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2018. szeptember 30
plakát

A Közép-Európa Táncszínház társulata az új évadban új vezetéssel, stábtagokkal és nem utolsó sorban táncosokkal is bővült, s ennek köszönhetően újult erővel vág bele a munkába.