2018. november 15. - csütörtök

Pálinka péntek július 30-án

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. július 30

Ötödik alkalommal rendezi meg a főváros V. kerületében a Zrínyi utcában található Mesterpálinkák kereskedés a Pálinka pénteket. Ezen a napon minden negyedik üveg pálinka ingyen kapható - most először nyitástól zárásig. Az elsődleges cél a pálinka népszerűsítése.

Egyedülálló kezdeményezést indított útjának a Budapest belvárosában található Mesterpálinkák kereskedés az elmúlt év júliusában. A nyári szezon legkellemesebb meglepetése volt ez a pálinkakedvelők számára, ugyanis Pálinka pénteket rendeztek, és jelentős kedvezménnyel árusították a pálinkát.

Hagyományteremtő szándékkal 2009. július 31-én tartottuk meg az első Pálinka pénteket, a pálinka szerelmesei kereskedésünkben ezen a napon 15 óra és 19 óra között 25 százalékkal olcsóbban vásárolhatták meg a hazai főzdék remek párlatait. Akciónk rendkívül sikeres volt, a szokásos pénteki forgalom többszörösét bonyolítottuk le és már akkor úgy döntöttük, folytatjuk a Pálinka pénteket, október után 2010-ben is minden negyedév kezdő hónapjának utolsó pénteke a pálinkáé lesz. Az akció alapvetően a pálinka népszerűsítését szolgálja, de a legfontosabb mégis az, hogy a kedvezménnyel arra ösztönözzük mindazokat, akik kedvelik a röviditalokat, hogy minőségi gyümölcspárlatot vásároljanak, ezzel magyar terméket, hungarikumot. Természtesen a Pálinka péntek az üzletünknek is reklám, de a pálinkának is. Ez az ital, mégha a világ legkiválóbb gyümölcspárlata is, az ára miatt nem mindenki számára érhető el, emiatt gondoltuk azt, hogy a népszerűsítés e formáját választjuk – mondta el a Mesterpálinkák kereskedés tulajdonosa, Jónás Judit.
De azt is hozzátette, miközben a minőségi pálinka fogyasztása az elmúlt öt évben megháromszorozódott, az elmúlt nyári ÁFA-emelés, a jövedéki adó kétszeri emelése, a gazdasági válság hatása a fogyasztók pénztárcájára, és a vásárlási kedv fokozatos csökkenése miatt ebben az évben a pálinka értékesítése nem nő olyan mértékben mint az elmúlt években. Sőt. Ezért fontos, hogy maguk a főzdék, aztán a nagykereskedők, a vendéglátósok és a kiskereskedők is több kedvezményt nyújtsanak a pálinkát kedvelőknek. Ilyen akció a Pálinka péntek is. Különösen most fontos, amikor a házifőzés ellenőrzés nélküli engedélyezésével várhatóan a valódi pálinka minőségét meg sem közelítő párlatok lephetik el a piacot, olykor illegálisan is, erősen rombolva a pálinka nehezen visszaszerzett presztizsét.

Most júliusban van egy fontos változás az eddigi Pálinka péntekekhez képest: az akció nem csupán 4 órán át tart, hanem egész nap! Tehát július 30-án Budapest belvárosában a Mesterpálinkák kereskedésben Pálinka péntek nyitástól vagyis 11 órától zárásig, azaz 19 óráig.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

plakát

Idén 16. alkalommal jelentkezik az évről évre egyre népszerűbb MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztivál.