Idén májusban a National Geographic különleges gasztrokalandra hívja a nézőket az Oscar®-jelölt, Emmy®- és Golden Globe®-díjas színésszel, Stanley Tuccival, aki Olaszországot járja be a „Stanley Tucci: Az olasz konyha nyomában” (Tucci in Italy) című sorozatban.
„A fekete leves” című, a kávéfőzés történetét bemutató kiállítás kísérő programjaként kávékülönlegességeket kóstolhatunk meg a látványos barista-bemutatók során.
De ki is az a barista? Az olasz eredetű barista szó egyszerűen bárost jelent. Az Egyesült Államokban a hetvenes-nyolcvanas években indult espresso-kultusz emelte magas rangra a kávéhoz és az espresso technológiához értőket. Azóta világszerte az espresso technológiát jól ismerő, espresso alapú italokat készítő bárost baristának nevezik.
Szeretettel várják a kávéról, a kávéfőzésről többet tudni vágyókat és a kávézás szerelmeseit.