Ígéretek 3

Időpont: 
2010. augusztus 26. 0:00 - csütörtök - 2010. augusztus 28. 0:00 - szombat

A Garbo kiadó 2002-ben alakult azzal a céllal, vagy mondjuk inkább úgy, küldetéssel, hogy tehetséges, amatőr írókat, költőket karoljon fel. A kiadó vezetője több évtizedes újságírói munkája során számtalan estben találkozott olyan feltörekvő tehetségekkel, akiknek a munkái végül is feledésbe merültek, elkallódtak. Pedig különleges, mély vagy éppen újszerű gondolatokat fogalmaztak meg írásaikban.

A Garbo kiadó számos kortárs író, költő kötetének megjelentetése mellett, immár harmadik alkalommal, igényes, kortárs szépirodalmi műveket is csokorba gyűjtött. Az Ígéretek című antológia sorozat első kötete a 2009-es könyvhétre jelent meg. A kötet akkora sikert aratott, melyet a szerkesztők csak remélhettek, így a sikeren felbuzdulva a Kiadó folyamatossá tette a pályázati határidőt, és idén februárban megjelent az Ígéretek sorozat 2. kötete. Most a harmadik kötet megjelenése van soron, mely 2010. augusztus 25-én indul útjára, egy három estés könyvbemutató sorozat keretein belül. Ebben ötvenhat szerző mutatkozik be, jobbnál-jobb írásokkal. Közöttük többen már az előző antológiában is megjelentek, de az eddig ismeretlenek sem maradnak le mögöttük.

A beszélgetéssel, dedikálással egybekötött könyvbemutató helyszínéül a Lilaköd Könyveskávézó szolgál (Budapest, XIII. Tátra utca 22.), ahová augusztus 26-án 18:30-tól, augusztus 27-én 17:00 órától és augusztus 28-án 16 órától várnak és hívnak minden érdeklődőt.

A három kötet bizonyítja, hogy vannak Magyarországon és környékén kortárs próza- és versírók, akiknek született tehetségét már most érdemes megmutatni, továbbképzésükkel foglalkozni kell. – vallja a Kiadó.

A Garbo Kiadó nem csak a kötetben ad megjelenési lehetőséget a szerzőknek, hanem a Lilaköd irodalmi kávéházában dedikálásokat, szerzői esteket, képzéseket, továbbképzéseket is tart. Az idén is megrendezésre kerülő nyári íróiskolában bárki fejlesztheti tehetségét, gazdagodhat később talán meghatározó tapasztalatokkal, melyek segítségükre lehetnek elkövetkezendő munkáik során. A táborok két alkalommal, a Lilaköd Könyveskávézóban kerülnek megrendezésre, augusztus 2-án, 18:30-tól, és augusztus 23-án, szintén 18:30-tól. A belépés ingyenes.

Előszó az Ígéretek 3 antológiához:
„Ez a harmadik. Ha tehetjük, meg sem állunk százig. Mert jó. Így, együtt látva ezeket az írásokat, már álmodik a szerkesztő, egy kicsit Osvátnak érzi magát, s „Nyugatosnak” mindenkit, aki itt szerepel. Így, együtt nem törődünk a világgal, a ma sivár követelményeivel. Csak azzal, ami örök, ami szép akkor is, ha csúf és rettenetes, őszinte, amikor csak mesél. Régi és új szerzők, még azok is, akik nem ismerik egymást, immár egy csapathoz tartoznak: „Ígéret-esek”. Talán így emlegeti majd őket a jövő, s akkor a szerkesztő sem élt hiába.”

Hozzászólások (1)

 • anon
  morzsi (nem ellenőrzött)

  Talán az írásból nem jön ki teljesen, mi is az újszerűsége ennek kezdeményezésnek. Aki írói, költői tehetséget érez magában, most megjelentetheti kisterjedelmű művét.
  A lényeg, hogy "pályázni kell", a Garbó kiadóhoz kell beadni az írásművet, ahol elbírálják azt. Ha megjelentetésre érdemesnek találják a szakértők, akkor "nyert" a beküldő és választhat. Az egyik választási lehetősége az, hogy a kiadó állja a kiadási költségeket, a szerző pedig a marketing költségeket. A másik lehetőség, hogy a kiadó pályázik, s ha nyer a pályázaton, akkor abból ad ki egy kötetet, amelybe bekerül(het) a nyertes mű. Ilyenkor attól függ, hogy ténylegesen nyomtatásra kerül-e a mű, hogy nyer-e a kiadó a pályázaton.
  Hát kicsit szájbarágósan ennyi.
  Akit bővebben érdekel, olvasson utána www.garbokiado.hu

  aug. 02, 2010

Hirdetés