2017. december 14. - csütörtök

Hildur Ýr Jónsdóttir: I am how I am

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MUSEION No. 1 Galéria
Időpont: 
2010. augusztus 12 - 2010. szeptember 3

2010. augusztus 12-én, csütörtökön 17 órakor Probstner János, a Nemzetközi Kerámia Stúdió igazgatója nyitja meg Hildur Ýr Jónsdóttir izlandi ékszertervező művész kiállítását a Museion No. 1. Galériában.

"Művészként könnyen mondhatom, hogy az engem körülvevő élet vezet.
Különböző dolgokon tűnődöm el.
Sokan mondják, hogy kíváncsi természetű vagyok, és valóban az vagyok, számomra ez pozitív dolog. Ez a kíváncsiság terel váratlan utakra, ösvényekre, ami gyakran okoz meglepetést.
A váratlanság és az anyagok közti útkeresés megőrzi a kíváncsiságom és az alkotás örömét. Az alkotási folyamat ritmusának gyorsasága miatt nem teljesen látom a végeredményt, ami a munkamódszerem meghatározó része.
Egy vulkanikus szigetről származom, ahol együtt élek a szinte érintetlen természettel, ami nagy hatással van rám. Ez az energiám, az inspirációm forrása.
Mindenfelé organikus formák, oly szépek, kegyetlenek, egészen ijesztőek és csúnyák, színesek és színtelenek.

A „vagyok, ahogy vagyok” kifejezést körülbelül nyolc éves koromban kezdtem használni. Az angol lett hirtelen a nyelv, amit a „családom” használni kezdett, és én csak pár szót ismertem. Azért találtam ki ezt a mondatot, hogy valamilyen módon szabaddá tegyem magam, mivel nem tudtam angolul kommunikálni.
Úgy döntöttem, hogy ezt a kifejezést használom fel a kiállítás címeként. Szabadítsuk fel magunkat a saját szabályaink és korlátaink alól." - Hildur Ýr Jónsdóttir

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Young Generation Art Fair 100 művésze, több mint 500 műalkotással várja a Zsilip kortárs központba látogatókat.

Kondratska Olga

Kondratska Olga ukrán festőművész kiállítása nyílt az alkalomhoz illően őszi színekbe öltöztetett Hadik Kávéházban.

plakát

Magyar iparművészek szalonbemutatója.