2018. június 24. - vasárnap

Hildur Ýr Jónsdóttir: I am how I am

Kinyomtatom...
Helyszín: 
MUSEION No. 1 Galéria
Időpont: 
2010. augusztus 12 - 2010. szeptember 3

2010. augusztus 12-én, csütörtökön 17 órakor Probstner János, a Nemzetközi Kerámia Stúdió igazgatója nyitja meg Hildur Ýr Jónsdóttir izlandi ékszertervező művész kiállítását a Museion No. 1. Galériában.

"Művészként könnyen mondhatom, hogy az engem körülvevő élet vezet.
Különböző dolgokon tűnődöm el.
Sokan mondják, hogy kíváncsi természetű vagyok, és valóban az vagyok, számomra ez pozitív dolog. Ez a kíváncsiság terel váratlan utakra, ösvényekre, ami gyakran okoz meglepetést.
A váratlanság és az anyagok közti útkeresés megőrzi a kíváncsiságom és az alkotás örömét. Az alkotási folyamat ritmusának gyorsasága miatt nem teljesen látom a végeredményt, ami a munkamódszerem meghatározó része.
Egy vulkanikus szigetről származom, ahol együtt élek a szinte érintetlen természettel, ami nagy hatással van rám. Ez az energiám, az inspirációm forrása.
Mindenfelé organikus formák, oly szépek, kegyetlenek, egészen ijesztőek és csúnyák, színesek és színtelenek.

A „vagyok, ahogy vagyok” kifejezést körülbelül nyolc éves koromban kezdtem használni. Az angol lett hirtelen a nyelv, amit a „családom” használni kezdett, és én csak pár szót ismertem. Azért találtam ki ezt a mondatot, hogy valamilyen módon szabaddá tegyem magam, mivel nem tudtam angolul kommunikálni.
Úgy döntöttem, hogy ezt a kifejezést használom fel a kiállítás címeként. Szabadítsuk fel magunkat a saját szabályaink és korlátaink alól." - Hildur Ýr Jónsdóttir

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A kiállítást június 21-én Mélyi József nyitotta meg a Centrális Galériában.

Zsuffa Zsanna Lídia - kócsag

A 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a XI. Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, tervezője Zsuffa Zsanna Lídia.

A kiállításon Párizsban

„Nem történik benne semmi, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat” – mondta Szindbád-Krúdy írását átolvasva egy nyomdász.