2018. szeptember 18. - kedd

Sakk világbajnokság az ABBA-fiúktól

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. augusztus 6 - 2010. augusztus 7

A Szabad Tér Színház és a PS Produkció augusztus 6-án és 7-én mutatja be a Sakk című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít.

Augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) az eredeti előadás dramatizált koncertváltozatát láthatjuk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Vámpírok bálja című musical sztárjaival.

A Sakk cselekménye a '70-es években játszódik egy amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzésen, ahol a két nagyhatalom versengése mellett kibontakozik egy szerelmi háromszög is. Magánéleti és politikai csatározásokkal átszőtt, sodró lendületű történetet, amelyet olyan fülbemászó dallamok kísérnek, mint a One night in Bangkok, a The story of Chess, a Nobody's side, és az Anthem.

A musical-koncert sikerét több híres szakember neve is garantálja. A musical zeneszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus az ABBA svéd pop együttes tagjaiként váltak ismertté a 70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt. Kentaur, a Vámpírok bálja musical díszlet- és jelmeztervezője számos magyar és nemzetközi (Szlovákia, Csehország, Ausztria, Dánia, Svédország, Norvégia, Nagy Britannia, Egyesült Államok, Ausztrália, Fülöpszigetek) produkcióban dolgozott már, most pedig a Sakk látványtervezőjeként vesz részt az előadásban. Karen Bruce (koreográfus), aki a 2012-es londoni Olimpiai játékok nyitó ceremóniájának rendezőkoreográfusa és Cornelius Baltus (rendező), a Walt Disney színházi produkcióinak állandó rendezője is garancia az átütő sikerre.

A budapesti szabadtéri világpremieren a főbb szerepekben Sári Évát, Kecskés Tímeát, Szemenyei Jánost valamint Egyházi Gézát láthatjuk.
Simon Edit producer meghívására Tim Rice is jelen lesz az augusztusi díszbemutatón.

Az előadás csak két alkalommal, augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) 20.30-i kezdéssel lesz megtekinthető a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.

plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.