V. Szentendre éjjel-nappal nyitva fesztivál

Időpont: 
2010. augusztus 27. 0:00 - péntek - 2010. augusztus 29. 0:00 - vasárnap

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre ismét változatos művészeti és családi programokkal várja vendégeit késő éjszakáig. A város kulturális intézményei, civil és művészeti szervezetei, valamint üzleti vállalkozásai összefogásával ötödik alkalommal sorra kerülő három napos rendezvény alatt művészeti bemutatók, kiállítások, szabadtéri koncertek, színházi előadások, játékos gyerekprogramok várják a városba látogatókat.

Az Apor-hídnál, a Lázár cár téren és az Elevenkertben felállított színpadokon együttesek és DJ szettek váltják egymást. Fellép többek között a Söndörgő, a Moha, a Soultramps, a Tudósok, Igor Lazin, Ripoff Raskolnikov, a Yes Yes Matza, a Pyrgos, a Presszó Tangó Libidó, a Bőrgyári Capriccio, a Sajnos Batár, a Fazekas Klezmer Band, a Kecskés együttes, Mirko Milošević, Schwarz Dávid és Eszes Viki. Érdi Tamás zongoraművész a Városháza dísztermében ad jótékonysági koncertet, a P’Art Moziban pedig rock legendákról készült filmeket vetítenek. Játszik a Magyarországi Szerb Színház, a SzEVASz társulat, lesz stand up comedy, tánc- és divatbemutatók. A Száguldó Orfeum Karrier komédia című új darabjának péntek este lesz a premierje.

A város kiállítóhelyei és galériái ezen a hétvégén késő estig tartanak nyitva. Szőnyi István kiállítása a Szentendrei Képtárban, kortárs képzőművészek nyári művésztelepének zárókiállítása a MűvészetMalomban, a MOME textiltervezők diploma-kiállítása a Péter-Pál Galériában, Anita Parlov és Sinisa Majkus horvát művészek kiállítása a Művésztelepi Galériában nyílik meg.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók alkothatnak az utcaműteremben, beszállhatnak a maratoni társasjátékba a Felnőttmegőrzőben, játszhatnak pétanque-ot, megismerkedhetnek a mandala és a bútorfestés rejtelmeivel, kipróbálhatják a stresszoldást salsával és népitánccal, részt vehetnek az éjszakai templom túrán vagy a sikátor-sétán. A Fő tér három napra játék-térré alakul és a gyerekeké lesz, ahol minden korosztály talál magának vonzó elfoglaltságot.

Különleges esti látványosságot ígérnek a fényfestészeti akciók: a Neoneon a Fő téren, a Kiégő Izzók a Lázár cár téren és a Neonparádé fényperformansz és utcabál a P’Art Mozi előtt. 
Vasárnap este 9-től háromezer gyertya úszik majd a belvárosi Duna-szakaszon, amelyet a Duna-korzó mellvédjéről élvezhet a közönség.

A programok egy-két kivételtől eltekintve ingyenesek, de azért pénzköltésre is lesz lehetőség. A Dumtsa Jenő utcában képző- és iparművészeti vásár, a Jókai utcában helyi termékek kiállítása és vására valamint kézműves vásár lesz.

A rendezvény részletes programja megtalálható a www.szentendreprogram.hu honlapon és a fesztivál műsorfüzetében.