KREA 2009/2010 II. féléves vizsgamunkák kiállítása

Időpont: 
2010. október 1. 0:00 - péntek - 2010. november 30. 0:00 - kedd

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2010. október elsején nyitja meg az idei tanév első kiállítását, amely a Design Hét eseménysorozatához kapcsolódik. A tárlaton a 2009/2010-es tanév II. félévét lezáró vizsgákra készült alkotásokból válogattunk, és az iskola összes szakja képviseli magát; a stylistok, divattervezők, fotósok, lakberendezők, enteriőrtervezők és a tervezőgrafikusok.

A megnyitó eseményhez kapcsolódik egy vetítéssel egybekötött izgalmas kerekasztal beszélgetés az utcai divatról és stílusokról, ahol elsősorban a magyar öltözködéskultúráról folytatnak eszmecserét a meghívott vendégek. A könnyed diskurzus moderátora Zanin Éva divatkritikus lesz, valamint részt vesznek az utcai divatfotózás hazai szakértői: Szemes Nóra a Style&Budapest blogtól, Henger Dóra szerkesztő és Glaser Edit fotós az OurStyle blogtól, Méhes Regina divatszerkesztő és Tölcsér Borbála fotós a Phenomenon online magazintól, valamint Simonovics Ildikó a Street Fashion Budapest képviseletében.

2010. szeptember 22. 12:21 - KREA Féléves vizsgamunkák kiállítása ©KREA Féléves vizsgamunkák kiállítása

A KREA kiállításán a hallgatói vizsgamunkák mellett egy külön teremben bemutatásra kerülnek a Whirlpool Magyarország 2010-es ösztöndíj-pályázatára készült tervek is. A verseny kiírása szerint az enteriőrtervező és a lakberendező szakos diákoknak Whirlpool háztartási eszközök és kisgépek felhasználásával konyhát kellett tervezniük. A Kreások szabadon választhattak három különböző stílusból; amelyek a minimál, a futurisztikus és ökodesign voltak. A legötletesebb tervet elkészítő hallgató elnyeri a „Whirlpool ösztöndíjas” címet és a cég finanszírozza a teljes éves tandíját. A pályázat nyertesének kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra a kiállítás megnyitón kerül sor.

Hirdetés