2018. november 18. - vasárnap

KREA 2009/2010 II. féléves vizsgamunkák kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. október 1 - 2010. november 30

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2010. október elsején nyitja meg az idei tanév első kiállítását, amely a Design Hét eseménysorozatához kapcsolódik. A tárlaton a 2009/2010-es tanév II. félévét lezáró vizsgákra készült alkotásokból válogattunk, és az iskola összes szakja képviseli magát; a stylistok, divattervezők, fotósok, lakberendezők, enteriőrtervezők és a tervezőgrafikusok.

A megnyitó eseményhez kapcsolódik egy vetítéssel egybekötött izgalmas kerekasztal beszélgetés az utcai divatról és stílusokról, ahol elsősorban a magyar öltözködéskultúráról folytatnak eszmecserét a meghívott vendégek. A könnyed diskurzus moderátora Zanin Éva divatkritikus lesz, valamint részt vesznek az utcai divatfotózás hazai szakértői: Szemes Nóra a Style&Budapest blogtól, Henger Dóra szerkesztő és Glaser Edit fotós az OurStyle blogtól, Méhes Regina divatszerkesztő és Tölcsér Borbála fotós a Phenomenon online magazintól, valamint Simonovics Ildikó a Street Fashion Budapest képviseletében.

KREA Féléves vizsgamunkák kiállítása

A KREA kiállításán a hallgatói vizsgamunkák mellett egy külön teremben bemutatásra kerülnek a Whirlpool Magyarország 2010-es ösztöndíj-pályázatára készült tervek is. A verseny kiírása szerint az enteriőrtervező és a lakberendező szakos diákoknak Whirlpool háztartási eszközök és kisgépek felhasználásával konyhát kellett tervezniük. A Kreások szabadon választhattak három különböző stílusból; amelyek a minimál, a futurisztikus és ökodesign voltak. A legötletesebb tervet elkészítő hallgató elnyeri a „Whirlpool ösztöndíjas” címet és a cég finanszírozza a teljes éves tandíját. A pályázat nyertesének kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadóra a kiállítás megnyitón kerül sor.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.