Ramszesz, az ásatás

Helyszín: 
Jegyár: 
2500 Ft, 2000 Ft (14 éves korig), 8000 Ft/4fő (családi), 1800 Ft/fő (iskolai csoportok)
Időpont: 
2010. október 3. 0:00 - vasárnap - 2011. február 28. 0:00 - hétfő

2010. október 3-án nyílik Magyarország legnagyobb interaktív egyiptomi kiállítása a WAX Kultúrgyár 3000 négyzetméterén. Az interaktív tárlat egy elképzelt ásatást mutat be, melyben II. Ramszesz egyik templomát, a fáraó elődeit és sírkamráját láthatja az érdeklődő közönség.

2010 őszén újabb csemegét fogyaszthatnak az ókori Egyiptom szerelmesei. A „RAMSZESZ – AZ ÁSATÁS” kiállításon keresztül a híres fáraó misztikus világába juthatnak el, amely a budapesti WAX Kultúrgyárban nyílik 2010. október 3-án. A látványos kiállítás során a látogatók átélhetik egy, a Per-Ramszesz városa által inspirált település feltárását. A vándorkiállítás 2011. február 28-ig látható, azután indul Brnoba, ahol hasonló feltételek mellett láthatja a cseh közönség.

2010. szeptember 3. 17:53 - Ramszesz, az ásatás ©Ramszesz, az ásatás

A magyarországi szervező, Ramszesz-Projekt egy 3000 négyzetméteres térben rendezte be a kiállítást, amely helyszín első termében megvalósítottak egy 700 négyzetméteres templomot, melyben a héliopoliszi kilenc isten szobrán kívül autentikus oszlopok várják a látogatókat. A következő teremben Ramszesz öt legnagyobb elődjével ismerkedhetnek meg, az utolsó területen pedig a sírkamra és a kincseskamra legfőbb részeit láthatják.

„Ramszesz személye és a kalandok minden gyermek és felnőtt képzeletét megragadják. Exkluzív betekintést nyerhetnek a látogatók Ramszesz korának miliőjébe” – mondta Árkai Mónika a rendezvénynek helyszínt biztosító WAX képviselője. „Büszkék vagyunk rá, hogy a WAX lehet a kiállítás világpremierjének helyszíne.”

Hozzászólások (3)

 • anon
  Rennpappy (nem ellenőrzött)

  Voltunk hétvégén....sajnos csalódnunk kellett.A tárlat vezetésben nem volt fantázia,átélés.A Bluetooth-t nem mindig sikerült megtalálni.Az alapötlet jó ,de nincs "szín" benne...nem éri meg az árát! :(

  okt. 18, 2010
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  A kiállítás első napján voltunk. A kiállítás borzasztó unalmas volt, semmi fantázia nem volt benne. Nagyjából 10 perc alatt végigjárható, az sms-ekben kapott egy-két infón kívül semmilyen információ értéke nincs a kiállításnak. Ráadásul az sms-ek későn érkeztek, így nem lehetett tudni melyik istenségről szólt.
  A csúcspontja az egész "tárlatvezetésnek" az volt, mikor egy üres szobában, mondom egy üres szobában megtudtad, hogy Ramszesznek 162 gyereke volt. Nagyjából ez az össz új információ, amit megtudhattunk.
  Mikor megtudtuk, hogy ezt vándorkiállításnak szánták, csak nevetni tudtunk...
  Nem éri meg, csak bosszankodásra adhat okot!!!

  nov. 23, 2010
 • anon
  Uma (nem ellenőrzött)

  Tegnap voltunk a kiállításon, sajnos borzalmas volt.
  Én éreztem magam rosszul, hogy képesek emberek ennyi pénzért ilyen minősíthetetlen kiállítást összetákolni.
  Olyan volt, mintha középiskolás gyerekek készítették volna tanári segítséggel. Hungarocell, festék, radiátorok, festett lepedők. Ez jellemezte.

  nov. 26, 2010