Kis méhecskék a Kaptárban

Időpont: 
2010. október 9. 0:00 - szombat

A Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületével és a benne működő könyvtárakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Országos Családi Könyvtári Napok programsorozatához kapcsolódóan most szombaton.

Az egész héten folyó programsorozat a szombati napon a gyerekekre és a családokra fókuszál. A nap nyitóeseményeként délelőtt 10 órakor Telegdi Ágnes, az óvodások és kisiskolások kedvelt mesefigurájának Barnabás Mackónak megteremtője tart író-olvasó találkozót a Körbirodalom Gyermekkönytárban. A kicsik nagy örömére itt fogja bemutatni a legújabb könyvét, amely alkalomból rajzversenyt is szervezünk, természetesen Barnabás Mackó „főszereplésével”.

A délutáni program 14:30-kor veszi kezdetét a Konferenciateremben, ahol Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka a Csorba Győző Megyei Könyvtár igazgatója köszönti az egybegyűlteket, majd Horvai Tamás előadja Nagy Bandó András Mesét kérek című versét. Ezt követően a Körbirodalom Gyermekkönyvtár kabalafigura-pályázatának eredményhirdetésén vehetnek részt az érdeklődők, ahol bemutatásra kerülnek a pályaművek, és a nyertes munkák alkotói díjazásban részesülnek. A díjakat Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka adja át.

A konferenciaterem ez után sem marad üresen, ugyanis 15 órától a Pitypang Tánccsoport lép fel, majd közvetlenül utánuk,
16 órától a Holló Együttes adja elő gyermekműsorát.
Délelőtt 10-től délután fél 5-ig szakértő könyvtárosok által vezetett „túrák” keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Tudásközpont épületével, és a benne működő könyvtárakkal. Bemutatásra kerül a hazánkban egyedülálló automata kölcsönzési rendszer is, amely nagyban megkönnyíti majd a könyvtárosok munkáját, és az olvasók számára is egyszerűbbé teszi a könyvek kikérését, visszaadását. A bejárások a létszámtól függően átlagosan fél óránként indulnak, 30 fős csoportokban.

A Körbirodalom Gyermekkönyvtárban egész délután kreatív foglalkozásokkal kötjük le a kicsik figyelmét, így a szülők nyugodtan gondjainkra bízhatják csemetéiket arra az időre, amíg részt vesznek a Tudásközpontot bejáró túrák egyikén. A kisgyermekkel érkezők a Tudásközpont logójával ellátott lufit kapnak ajándékba.

Részletes program:

Körbirodalom Gyermekkönyvtár

 • 10:00 – Telegdi Ágnes író-olvasó találkozó
 • 14:30-17:00 – Kreatív foglalkozás

Konferenciaterem

 • 14:30 – Köszöntő beszédet mond: Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka
 • 14:30 – Nagy Bandó András Mesét kérek című versét előadja Horvai Tamás
 • 14:40 – KÖRBI a Körbirodalom Gyerekkönyvtár kabalafigura pályázatának ünnepélyes eredményhirdetése. A díjakat átadja: Dr. Szabolcsiné Orosz Hajnalka
 • 15:00 – Pitypang Tánccsoport bemutatkozása
 • 16:00 – Holló Együttes műsora
 • 17:00 – Rendezvény vége

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Épülete

 • 10:00-16:30 – Helyszínbejárás 30 fős csoportokban, a csoportok indulása kb. 30 percenként, folyamatosan.
  Gyülekező a parkoló felőli bejáratnál.

Hirdetés