2018. november 15. - csütörtök

Fusio Group lemezbemutató koncert

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1700, 2900, 3700 Ft
Időpont: 
2010. október 18. 19:30
Fusio Group, együttes

A Művészetek Palotájának Hétfő esti jazz sorozatában mutatja be legújabb albumát a hazai jazz-színtér meghatározó szereplője, a Fusio Group.

A Szendőfi Péter dobos által vezetett együttes a Soul Food című albummal sem tért le a fúziós jazz által kijelölt útról, továbbra is a jazzrock és a funky elemei teszik a színpadon mutatott makulátlan technikai teljesítményüket izgalmas, aktuális és - a szó jó értelmében véve - fogyasztható produkcióvá.

„Szélesvásznú zenei komfortélményt” ígérnek az együttes tagjai a Müpába látogató közönségnek. Ígéretüket nemcsak a Fesztivál Színház kiemelkedő akusztikai lehetőségeire alapozzák, hanem arra a stílusra, amely mellett Szendőfi Péter már jó húsz évvel ezelőtt letette a voksát. „Azt hiszem ilyen zenét hallgattam a legtöbbet életemben. A jazz-fusionben ugyanolyan hangsúlyt kap a hangszertudás bemutatása, a szabad improvizáció és a kreativitás. Rengeteg lehetőséget ad a határok nélküli zenélésre vágyó muzsikus számára” – fogalmaz a dobos.

Fusio Group, együttesFusio Group, együttes

A zenekar hangszeres képességeire aligha lehet panasz, hiszen mindannyian elismert koncert- és stúdió-zenészek. Szendőfi Péter azzal is büszkélkedhet, hogy a New York-i Drummer Collective iskola ösztöndíjas hallgatójaként stílusát a szakma olyan nagyságai csiszolták, mint Dave Weckl, Dennis Chambers és Jojo Mayer. Ennek köszönhetően az együttes előadásmódját erőteljes hangzás, virtuóz technika és biztos tempó jellemzi.

A hagyományokat folytatva a Fusio Group ötödik albumán is kizárólag Szendőfi Péter szerzeményei szerepelnek, amelyekre az invenciózus kísérletezés, valamint az együttzenélés és a virtuóz szólók között megtalált egyensúlyból eredő egységes hangzás jellemző. Az október 18-i koncerten elhangzó számok tehát sikerélményt adhatnak a jazz világába épp most belekóstoló kalandvágyó zenekedvelőnek, de a vájt fülű jazz-rajongók is megtalálhatják majd közöttük a nekik szánt zenei csemegéket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.