2018. november 18. - vasárnap

BluesPatika Jamboree

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Időpont: 
2010. november 27. 17:00

Idén november 27-én immáron 13. alkalommal rendezik meg a BluesPatika Jamboree-t, amelyen számos neves fellépő mellett szakmai workshopot is tartanak, bemutatkozik Póka Egon zenészképzője, s beszélgetéssel egybekötött filmvetítésre, valamint a BluesPatika-életműdíj átadására is sor kerül.

A fellépő zenekarok sorát 20 órától a Karen Carroll With The Mississippi Grave Diggers nyitja, az I. Blues Legends fesztiválon vendégeskedő Alvin Lee koncertje előtt rögzített DVD anyagának bemutatásával.

Mississippi HeatMississippi Heat

Az est fő attrakciója a Mississippi Heat, egyenesen az Egyesült Államokból érkezik Magyarországra. A zenekar az ’50-es ’60-as évek zenéjét hozza el, úgy ahogy azt Muddy Waters-től és Howlin’ Wolf-tól hallhattuk megfűszerezve egy kis R&B hangzással.
Éjfél körül a Póka Egon Experience idézi fel Jimi Hendrix szellemét, a mester születésnapja alkalmából.

A későn fekvők kedvéért pedig a Rockabilly Best of mutatja be a műfaj korai időszakától máig kialakult stílusokat egy fergeteg session parti keretén belül egészen pirkadatig a legjobb hazai szólisták bevonásával.

Az est folyamán átadásra kerül a V. Bluespatika életmű díj is, mellyel eddig olyan nagyszerű egyéniségek munkáját ismerték el, mint Hobo, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Török Ádám, Nemes Nagy Péter, vagy Jeanne Carroll, Sharrie Williams és Hanny Boy Edwards.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

plakát

2018. november 28-tól öt napon keresztül a budapesti mozivásznakon rendeznek villámcsődületet az elmúlt év legizgalmasabb animációs sztárjai.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.