BluesPatika Jamboree

Helyszín: 
Időpont: 
2010. november 27. 17:00 - szombat

Idén november 27-én immáron 13. alkalommal rendezik meg a BluesPatika Jamboree-t, amelyen számos neves fellépő mellett szakmai workshopot is tartanak, bemutatkozik Póka Egon zenészképzője, s beszélgetéssel egybekötött filmvetítésre, valamint a BluesPatika-életműdíj átadására is sor kerül.

A fellépő zenekarok sorát 20 órától a Karen Carroll With The Mississippi Grave Diggers nyitja, az I. Blues Legends fesztiválon vendégeskedő Alvin Lee koncertje előtt rögzített DVD anyagának bemutatásával.

2010. november 16. 15:27 - Mississippi Heat ©Mississippi Heat
Mississippi Heat

Az est fő attrakciója a Mississippi Heat, egyenesen az Egyesült Államokból érkezik Magyarországra. A zenekar az ’50-es ’60-as évek zenéjét hozza el, úgy ahogy azt Muddy Waters-től és Howlin’ Wolf-tól hallhattuk megfűszerezve egy kis R&B hangzással.
Éjfél körül a Póka Egon Experience idézi fel Jimi Hendrix szellemét, a mester születésnapja alkalmából.

A későn fekvők kedvéért pedig a Rockabilly Best of mutatja be a műfaj korai időszakától máig kialakult stílusokat egy fergeteg session parti keretén belül egészen pirkadatig a legjobb hazai szólisták bevonásával.

Az est folyamán átadásra kerül a V. Bluespatika életmű díj is, mellyel eddig olyan nagyszerű egyéniségek munkáját ismerték el, mint Hobo, Deák Bill Gyula, Póka Egon, Török Ádám, Nemes Nagy Péter, vagy Jeanne Carroll, Sharrie Williams és Hanny Boy Edwards.

Hirdetés