Matinékoncertek: Képeskönyvek

Jegyár: 
1100, 1300, 1600 Ft
Időpont: 
2010. november 21. 11:00 - vasárnap

Szerencsések a 21. század gyermekei. Olyan színpompásan illusztrált, gyakran interaktív képeskönyvek alapján tájékozódhatnak a nagyvilágban, amelyről álmodni sem lehetett néhány évtizeddel ezelőtt.

Milyen titkokat rejthet vajon egy olyan képeskönyv, amely csak kottában olvasható, ám gyönyörűség a fülnek és képzeletnek? Az orosz nagyromantika évszázados perspektívákat nyitó mestere (Muszorgszkij), valamint a francia impresszionista zene idolja (Debussy) más országban éltek és más irányzatot képviseltek, ám hasonló intenzitással jelenítettek meg impressziókat, hangulatot, érzelmeket.

2010. november 20. 13:41 - Talamba, ütőegyüttes ©Talamba, ütőegyüttes
Talamba, ütőegyüttes

Muszorgszkij számos feldolgozásban létező zongoraciklusa, az Egy kiállítás képei és Debussy talán legnépszerűbb műve, az ugyancsak zongoradarabokból álló Gyermekkuckó a Müpa november 21-i matinékoncertjén (délelőtt 11-kor és délután 3-kor), amely a Képeskönyvek címet viseli, magyar költők és írók verseivel „megerősítve”, színházi eszközök és a videóművészet alkalmazásával, a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő feldolgozásában és előadásában szólal meg. A közreműködő színművésznő Huszárik Kata, az előadás rendezője Eichner András, a látványtervező Zsebényi Zoltán.

Hirdetés