2018. november 15. - csütörtök

Matinékoncertek: Képeskönyvek

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1100, 1300, 1600 Ft
Időpont: 
2010. november 21. 11:00

Szerencsések a 21. század gyermekei. Olyan színpompásan illusztrált, gyakran interaktív képeskönyvek alapján tájékozódhatnak a nagyvilágban, amelyről álmodni sem lehetett néhány évtizeddel ezelőtt.

Milyen titkokat rejthet vajon egy olyan képeskönyv, amely csak kottában olvasható, ám gyönyörűség a fülnek és képzeletnek? Az orosz nagyromantika évszázados perspektívákat nyitó mestere (Muszorgszkij), valamint a francia impresszionista zene idolja (Debussy) más országban éltek és más irányzatot képviseltek, ám hasonló intenzitással jelenítettek meg impressziókat, hangulatot, érzelmeket.

Talamba, ütőegyüttesTalamba, ütőegyüttes

Muszorgszkij számos feldolgozásban létező zongoraciklusa, az Egy kiállítás képei és Debussy talán legnépszerűbb műve, az ugyancsak zongoradarabokból álló Gyermekkuckó a Müpa november 21-i matinékoncertjén (délelőtt 11-kor és délután 3-kor), amely a Képeskönyvek címet viseli, magyar költők és írók verseivel „megerősítve”, színházi eszközök és a videóművészet alkalmazásával, a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő feldolgozásában és előadásában szólal meg. A közreműködő színművésznő Huszárik Kata, az előadás rendezője Eichner András, a látványtervező Zsebényi Zoltán.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Időpont: 
2018. december 1 - 2018. december 2
Mikulásvonat a gyermekvasúton

A Mikulás és segítői, a krampuszok december 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a gyerekekkel. Közös énekléssel, játékokkal várják a kicsiket, akik személyesen találkozhatnak a Mikulással, aki kis csomaggal ajándékoz meg minden gyereket.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.