Roy De Roy (AT), Cafe Olga Sanchez (AT), DJ Sid Data (AT), Maszkura és Tücsökraj (HU)

Helyszín: 
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2010. november 25. 20:00 - csütörtök

Bécs vezető világzenei központja, az Ost Klub viszonozva a Hajó bécsi látogatását ezen az estén bemutatja azokat a kitűnő bécsi zenekarokat, amelyek az élvonalba való berobbanás előtt állnak. Egy este amelyen szenvedélyes tangó és a perzselő kazacsokk hajlik egymásba, s találkozik félúton maszkuráék kalandos magyaros világával. A koncertek a My City Vienna fesztivál keretein belül kerülnek megrendezésre.

Roy De Roy
A bécsi székhelyű Roy De Roy a Russkaja öccseként is felfogható, jóllehet zenéjének lendülete, hangulata, amely a ska, a punk és a világzene elemeit ótvözi, s harsány életigenlő, bulizós energiákkal egyesíti, hogy egyetlen ezerszínű hangban megnyilvánuló atomtöltetté tegye.
Harsány fúvósok, lüktető ritmusok, oroszos beütés, s gazdag hangszerpark jellemzi az azonnali kazacsokkozásra serkentő remek ifjú buligépezetet, amely Európaszerte egymásra halmozza a jobbnál-jobb és sikeresebbnél-sikeresebb turnékat.

2010. november 22. 0:22 - Cafe Olga Sanchez (AT) ©Cafe Olga Sanchez (AT)
Cafe Olga Sanchez (AT)

Cafe Olga Sanchez
A bécsi Cafe Olga Sanchez a nevében kitűnően összegzi stílusát és zenei poétikáját, hiszen hangulatában alapvetően ott a bécsi kávéházak, laza, boldog hangulata, az ismerkedések és boldog szerelmek hangulatával, meleg szellőjével átitatva.
Emellett hangzásukban erős orosz és lengyel hatás érezhető szláv származású tagjaik révén, akik büszkék lévén gyökereikre erős és kedélyes kelet-európai színt visznek a zenéjükbe.
Végül, és egyáltalán nem utolsó, sokkal inkább első sorban pedig megjelenésük és hangzásuk erős latin hatású, melynek közvetlensége és szenvedélyessége folytán még a portugál szcénán is jó helyezést érnének el, hát még az olykor szomorkás Közép-Európain, ahol igazi friss fuvallatként és tűzként hat kiváló, szellemes muzsikájuk.

DJ Sid Data
DJ Sid Data, azaz Marcus Westenberger a legendás bécsi Ost Kkub rezidens dj-je és programszervezője mindig a kultúrák közötti kapcsolatok felkutatásán fáradozik, így ha tapasztalt lemezjátszókezelő kezei alatt a klezmer zene arab groove-okkal simul össze, orosz táncok dallamai találkoznak rumbával, a svédek balkáni dallamokat játszanak, a spanyolok pedig írekkel énekelnek együtt, a görög dallamok pedig török ritmusokhoz passzolnak, s a táncteremben mindenki azt kiabálja lelkesen, hogy "HopHopHop"...akkor az azt bizonyítja, hogy Sid Data bizony már megint igencsak az elemében van.

Maszkura és Tücsökraj
A Maszkura és a tücsökraj zenekar 2007. februárjában jött létre az énekes, harmonikás, dalszerző Maszkura és négy fiatal jazz-tanonc összefogásával. Maszkura zenei pályafutását Erdélyben kezdte szülővárosában, Marosvásárhelyen, majd 2005-ben költözött Budapestre.„Háborgató Maszkuraként” eddig három szóló rap lemezt készített, tagja a „Goulasch Exotica” live act formációnak és 2009-ben jelent meg debütáló albumuk a „Maszkura és a tücsökraj” zenekarral „Szégyentelen” címmel. Zenéjüket „jazz-pop” –nak nevezik, melyben helyet kap a swing, latin, hip-hop, funk, sőt még a csárdás is.