2018. február 20. - kedd

BP. Szabó György: Budapest-Los Angeles 1995-2010


Kinyomtatom...
Időpont: 
2010. november 2 - 2011. január 9

A Budapest Kiállítóteremben december 2-án, csütörtökön, 18 órakor nyílik meg BP. Szabó György Budapest-Los Angeles 1995-2010
 című kiállítása.

BP. Szabó György: Budapest-Los Angeles 1995-2010BP. Szabó György: Budapest-Los Angeles 1995-2010

"Bizonyára nem csak jól elkülöníthető életstílusa, úthálózata, városi zaja, lüktetése van minden nagyvárosnak, hanem a csak rá jellemző hulladéka, szemete is.
Az elhagyott és megtalált tárgyak kollekciójának kort és helyet jellemző lenyomata van.
Fantasztikus terepe ez felhasználónak, kiegyensúlyozott lavírozás az atmoszférikus álmok és környezet valósága között. 

Mostanában sokszor REMIXELEM a munkáimat. Nem csak különböző helyeken talált, vagy vásárolt tárgyakat (Budapest, Los Angeles) keverem egymással, hanem a 10 évvel ezelőttit a mostanival. Egyre inkább érzem azt, hogy csak abbahagyom amit csinálok, nem fejezhetem be. Talán csak előkészítem egy újabb REMIXRE.

A kiállításon szeretném bemutatni az 1995 es 2010 között készült tárgy-napló installációimat és azt a folyamatot, ahogy az elvesztett és rátalált tárgyak, környezeti anyagok szelektív módon újra felhasználódnak (Recycled) és a galéria falára kerülnek városi kor/műtárgyként. Budapest/Los Angeles, íme a korod.
" - BP. Szabó György

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

2018. február 16. és március 18. között tekinthető meg.

Kohán György: Vásárhelyi utca

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum közös kiállítása a Várkert Bazár, Testőrpalotában.

Berény Róbert: Weiner Leó arcképe, 1911

A végre közgyűjteménybe került remekművek minden látogató számára megtekinthetőek a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításán.