Csütörtökön kezdődik és október 20-áig tart a 13. Szemrevaló│Sehenswert Filmfesztivál. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhetén a budapesti Művész moziban 11 friss, német nyelvű alkotást vetítenek, amelyhez 6 közönségtalálkozó kapcsolódik.
Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.
A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent.
The requested image size is not available for this photo on Flickr (uploaded when this size was not offered yet). Try another size or re-upload this photo on Flickr.
Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, és nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!
A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatunk és árusítunk: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.
Részletes program:
- 10.00-17.00 a múzeum nyitva tartási idejében kóstoltatás, árusítás
- 11.00 ünnepélyes megnyitó
- 11.30 a Röszkei Hasító Együttes bemutatója: paprikás dalok, paprikahasítás
Ünnepi köszöntőt mond: Dr. Rieger László stratégiai főosztályvezető, Vidékfejlesztési Minisztérium
Még többet megtudhat: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=361