A Misina Egyesület estje

Időpont: 
2010. december 13. 17:00 - hétfő

Adventkor fedi fel titkát Zsolnay Vilmos csodája, az eozin. Ez előtt tiszteleg a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház két előadással december 13-án este a Pécsi Nemzeti Színházban, két vadonatúj darabjával.

2010. december 13-án, hétfőn 17:00 és 20.00 órakor mutatja be vadonatúj darabjait a Misina táncműhely, amely 2004 óta színesíti Pécs táncos palettáját. Európa egyik Kulturális Fővárosának jeles néptáncegyüttese mindkét előadás első részében az Eozin Csillagok című darabját, második részében pedig „Az igazi szeretet mindig köztünk legyen...” című folklórműsorát mutatja be a Pécsi Nemzeti Színházban.

Az Eozin Csillagok című táncszimfónia az Európa Kulturális Fővárosa Pécs 2010 hivatalos civil programelemeként valósul meg. A bemutató az adventi időszakhoz igazodik, amikor az eozin „felfedi titkát”, ugyanakkor a pécsi kultúrfővárosi év zárásához is. Az egyrészes darab jellegzetesen pécsi kötődésű. Olyan nemzetközi hírű magyar csillagok munkásságának tükrében, a tánc nyelvén mutatja be az alkotói inspirációt, útkeresést és megújulási törekvéseket, mint Angster József, Csontváry Kosztka Tivadar, vagy éppen Zsolnay Vilmos. A darab „pécsiségét” erősíti, hogy zenéjét a szintén helybéli NeoFolk együttes szerezte.

2010. december 7. 11:54 - Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház ©Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház
Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház

A műsorok második részében a táncosok vadonatúj folklór-műsort mutatnak be "Az igazi szeretet mindig köztünk legyen..." címmel, a Dűvő zenekar kíséretével. Mindkét részben az együttes hat korosztálya, közössége működik közre, a generációk együtt jelennek meg a színpadon.

Az est fővédnöke Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, pécsi, szakmai védnöke pedig dr. Andrásfalvy Bertalan Professor Emeritus, Pécs Megyei Jogú Város díszpolgára és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. A műsor koreográfus-rendezője, a táncműhely művészeti vezetője, Gálber Attila, Fülöp Viktor ösztöndíjas, többszörös nívódíjas koreográfus. Művészeti tanácsokkal és jelmezekkel Furik Rita látta el a táncosokat, az együttes felnőtt tánckarának vezetői Bánfi Rita és Müller Ádám, a gyermekeké Kozmáné Schneider Mónika.

Hirdetés