2018. november 14. - szerda

Újra Európai Nyelvi Koktélbár

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2011. január 8. 10:00 - 15:30

Az Európai Bizottság, a Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC) és partnereik a szeptember 30-i nagysikerű rendezvény után újra ínycsiklandozó nyelvi koktélt kínálnak az érdeklődőknek.

Ami a hozzávalók közül biztosan nem maradhat ki: érdekes feladatok, értékes nyeremények, nyelvi játékok és fejtörők.

A koktélbár vendégei szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak.

A Nyelvek Európai Napja alkalmából kialakított koktélbár alkalmával az érdeklődők megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet, nyomot hagyhatnak az Európai Nyelvek Falán és megnyerhetik a résztvevő kulturális intézetek által felajánlott értékes ajándékok egyikét, de mindenekelőtt elmerülhetnek a nyelvek világában.
Az Európa Pont megnyitója kitűnő alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, Európa nyelvi sokféleségére, és tudatosítsuk a közvéleményben az egész életen át tartó tanulás jelentőségét.

Részletes program:

  • 10.00-15:30: Európai Nyelvi Koktélbár
  • 16:30: Nyeső Mari koncert
  • 18.00: Slam Poetry verseny
  • 20.00: Palya Bea koncert
  • 22.00: Rottfront koncert
  • 24.00: Dj Palotai

+ egész nap: Klíma Iroda, Néprajzi Múzeum interaktív work-shop, Karton Design work-shop, Fair Trade mező, Víz sarok a Vízmûvekkel, a Makett Laborban RE-cycling molinó táska készítés, az Európa Pontban játékos gyermek foglalkozások, arcfetsés, fajátékház.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A héten Magyarországra érkezik Nick Szabo kriptográfus, a bitcoin szellemi atyja, a digitális szerződések koncepciójának kidolgozója.

plakát

Egyedülálló angol nyelvi klub jött létre.

A tarokk pakli lapjai

„Itt van az ősz, itt van újra”, sőt, lassan már a tél is a nyakunkon van, cseppeget [sic] az eső ezért több CSEPPEK.hu-t olvasunk, korábban sötétedik, az időjárás hidegebbre fordul, az ember pedig több időt kénytelen tölteni a benti szobában mint a kinti térben. Persze nem kell megijedni, ennek a helyzetnek is meglehet az előnye. Mivel foglaljuk el magunkat ilyen napokon? Segítünk! A megoldás: kártyázással! Hiszen a kártyázás annyi minden egyszerre: szórakozás, személyiség és memória fejlesztés, közösségi program, szenvedély, kikapcsolódás és mindenekfelett kultúránk része. Manapság a régi játékokat vagy felváltotta a nagy póker (talán még a blackjack) őrület, vagy pedig inkább társasok felé kacsingatnak az emberek. Mi ezek helyett most egy pár híresebb, tipikusan magyar kártyajátékhoz hozzuk meg kedves olvasóink kedvét.