Vasútmodell kiállítás

Helyszín: 
Időpont: 
2011. január 29. 0:00 - szombat - 2011. január 30. 0:00 - vasárnap

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a Vasútmodell kiállítás a Klauzálházban.

Igazi családi kikapcsolódást kínáló programon időutazást tehetünk a vasútmodellezés történetében. A különböző méretarányú vasútmodellek és terepasztalok mellett a kiállítás egyik különlegessége a több mint 50 m hosszú, N méretarányú modul terepasztal, teljesen automatizált vonatforgalommal.

2011. január 13. 13:40 - Vasútmodell kiállítás ©Vasútmodell kiállítás
Vasútmodell kiállítás

A kiállítás fő attrakciójaként megtekinthető lesz a világ legkisebb méretarányú (Z-s) modell vasútja is, amely Európában is egyedülálló látványosság. A H0-s Markling időutazás pedig a vasútmodellezés fejlődését mutatja be. A kiállítók lelkes csapata évtizedek óta szerelmese ennek a látványos hobbinak, időt és energiát nem sajnálva bővítik, szépítik gyűjteményüket.

A gyerekkori játékvasutazás emléke halványan sokunkban él még. Ebbe a varázslatos világba enged betekintést a kiállítás és adja át a mai gyerekek számára ennek a miniatürizált világnak minden varázsát és csodáját.

A sok évtizednyi gyűjtögetés eredményeként a műértő felnőttek is találhatnak különleges, egyedi látnivalókat a kiállításon. A kiállítás ideje alatt a kicsiknek favonatos játszóházzal és üvegfestéssel is kedveskednek a rendezők.

Hozzászólások (2)

 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  Jó a cikk, már csak az nem derült ki belőle, hogy hol lehet megnézni ezt a kiállítást.

  jan. 28, 2011
 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  A cikk elején ott van a helyszín! Még térképen is meg tudod nézni. :)

  jan. 28, 2011

Hirdetés