Magyar Kézműves Remek

Időpont: 
2011. január 21. 0:00 - péntek - 2011. február 13. 0:00 - vasárnap

Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amely 2011. január 21. – február 13-ig lesz megtekinthető. A megtisztelő címet minden évben érdemes kézművesek számára adományozza a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Múzeumunkban a szakmai zsűri által válogatott különleges alkotásokat tekinthetik meg a látogatóink.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2001. november 26-án határozatot hozott arról, hogy „Magyar Kézműves Remek" elismerő címet alapít, amelyet minden évben a Kamara pályázatára jelentkező gyakorló kézművesek számára adományoz. A cím megalapítása azzal a meggyőződéssel jött létre, hogy több gazdasági ágazat összefogásával a hagyományokat őrző, az agráriumhoz is kötődő, kiemelkedő minőségű hazai termékek piacra kerülését és turisztikai hasznosítását szolgálja, amivel a kis- és mikro-vállalkozások versenyképességét fokozhatja. A pályázatot 2010-ben immár kilencedik alkalommal hirdették meg.

2010. január 22. 11:39 - Békési jellegű fonottas ülőgarnitúra ©Békési jellegű fonottas ülőgarnitúra
Békési jellegű fonottas ülőgarnitúra

A kezdeményezés az adott tájegység, régió egyedi arculatát és jellegzetességeinek megőrzését is erősíti, mivel a kézműves hagyomány és a turisztikai vonzerő kölcsönhatása és egymásra épülése a helyi vállalkozók számára tartósan munkaalkalmat, megélhetést teremthet. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar vállalkozói kultúra, a kézműipari szakma rangjának elismertetését is szolgálja és a címmel járó marketingtámogatással kívánja következetesen elősegíteni.

A pályamunkákat elismert szakértőkből álló grémium a pályázati felhívásban közzétett követelmények alapján zsűrizte idén is. A döntés meghozatalában kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.

Hirdetés