2018. október 23. - kedd

Foreign Beggars (UK), Cadik & Zeek, Wondawulf aka Csodafarkas, Dublic, Bergi & Svindler

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
2500 Ft, 2800 Ft (a koncert napján 23 óra után)
Időpont: 
2011. január 27. 22:00

A londoni grime-hiphop egyik alapcsapata, a Foreign Beggars egy éve lépett fel először az A38 Hajón. A Real Your Nature sorozat keretében megtartott koncertet egy elemi erejű Sziget Fesztiválos akció követte, és most a Foreign Beggars visszatér, hogy megmutassa, hol is tart manapság a kortárs elektronikus beütésű hiphop.

A londoni Foreign Beggars az elmúlt fél evtizedben megjelentett három albumával és elképesztő mennyiségű kollaborációjával kétségkívül a kortárs grime-színtér legfontosabb formációjává vált.

A két zabolátlan dumagép, Orifice Vulgatron és Metropolis mellé gyakran becsatlakozik napjaink koronázatlan beatbox-királya, Shlomo, miközben a hol finoman pumpáló, hol fejet leszakasztó tempójú ütemeket és alapokat Dag Nabbit és DJ Nonames tolja alájuk.

Az eredmény: eszméletlen kritikai és közönségsiker, aminek köszönhetően a csapat tagjai számtalan együttműködésben vettek részt a mainstreamtól (Björk, Gorillaz, Corinne Bailey Rae) az underground elektronikáig (Noisia, UNKLE, Scratch Perverts). Változatos, szellemes, sokoldalú és kíméletlen: a Foregin Beggars tavaly a nagy sikerű Real Your Nature sorozatban mutatkozott be az A38 Hajón, akkor egészen friss, United Colours of Beggattron című lemezét bemutató élő fellépésén, aztán később a Sziget Fesztiválon, az A38-Wan2 sátrat majdhogynem elsöprő koncerten tolta Budapest arcába, hogy hol tart a kortárs hiphop. Most sem lesz másképp, a Foreign Beggars az egyik legaktuálisabb dolog, ami manapság az underground elektronika és a hiphop határmezején történik.

Foreign Beggars (UK)Foreign Beggars (UK)

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető lemezlovasává küzdötte fel magát. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.
Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidolgozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló Membran projekt bizonyít. Cadik legutóbbi kezdeményezése, az A38 Hajóval közösen létrehozott Real Your Nature sorozat az elektronikus underground legfrissebb, kísérletező irányzatait mutatja be havi rendszerességgel, és tavaly ebben a sorozatban lépett fel az A38-on a Foreign Beggars is először.

A budapesti Wondawulf, avagy Csodafarkas DJ-ként és producerként tevékenykedik. A minimáltól a dubstepig, és ezeken jóval túl terjed zenei érdeklődése, aminek spektrumát egyszerűen csak „jövőzeneként” írja le. Kortárs elektronika, innováció és kreatívitás: ez a hármas jelszó, aminek szellemében nem csak rendszeres klubesteket tart, lép fel a Rewindon vagy a Future Music sorozatban, hanem ez utóbbi, pontosabban Jövőzene néven Palotaival közös rádióműsort is készít a Tiloson.

Wondawulf és Palotai harcostársa az új zenék megismertetésében az egyre népszerűbb Dublic duó. Népszerűségükben nagy szerepet játszott egyik példaképük, Krafty Kuts, aki tulajdonképpen felfedezte őket a nyugat-európai színtér számára. A két tag kőkemény hiphop-dubstep-arcokhoz képest aránylag sajátos helyen, a Magyar Rádió Gyermekkórusában ismerkedett meg, és némi dzsesszfúvós kitérő után kötelezte el magát a „jövőzene” mellett. Sokoldalú, változatos zenei ízlés, stíluskavalkád jellemzi a Dublic szettjeit: hiphoptól drumstepig és vissza, a lényeg a frissesség, az újdonság varázsa.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.