2018. szeptember 25. - kedd

Egyszer volt...

Kinyomtatom...
Helyszín: 
FISE Galéria
Időpont: 
2011. január 25 - 2011. február 12

2011. január 25-én kedden, 18 órakor Áts Írisz és Pócs Veronika művészettörténészek nyitják meg at "Egyszer volt..." vizuális prózakísérlet 8x4 képben című kiállítást a FISE Galériában.

A kiállítás koncepciója
Nyolc alkotó négy-négy illusztrációból, történetet sző. Az első alkotó indítja el a folyamatot, az általunk megadott brief alapján. Minden alkotó csak a saját "epizódja" előtt szereplő négy képet, azaz a közvetlenül előtte dolgozó művész munkáját látja. A "elbeszélés" csattanója az utolsó művész munkája, mellyel a történet összeáll. A nyolc művész négy hónap alatt egymás után dolgozik, így egy-egy epizód megalkotására 2 hét jut.
A projekt érdekessége nemcsak a markánsan különböző részekből álló, végül egy egységgé összeálló műalkotásban rejlik, hanem azokban a hatásokban is melyeket a különböző műfajokban és stílusokban alkotó művészek egymásra gyakorolnak.

A FISE Galériában a munkafolyamat eredménye: a nyolc "szerző" alkotásainak egymás mellé helyezéséből született mese jelenik meg.

Egyszer volt...Egyszer volt...

Kiállító művészek
A kiállítás célja a magyar design kiemelkedő ágainak: a grafikának, a fotóművészetnek és a porcelántervezésnek bemutatása. Az alábbi művészeti ágakból azokat a fiatal (35 év alatti) alkotókat kértünk fel a közös munkára, akik kiemelkedő technikai tudásuknak és egyedi szemléletmódjuknak köszönhetően karakteres, változatos és egyben összefoglaló képet tudnak mutatni a kortárs magyar designról.

Lublóy Zoltán porcelántervező
Mezei Ildikó grafikus
Molnár Anita porcelántervező
Sirály Dóri grafikus
Szmolka Zoltán fotós
Thébesz Gábor grafikus
Tihanyi Anna fotós
Inez grafikus

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Maratoni tárlatvezetés-sorozat, rendkívüli nyitvatartás: 10-től 24 óráig.

plakát

Bukta Norbert kiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

plakát

A kiállítást szeptember 16-án, 16 órakor Szoboszlai János - tanszékvezető egyetemi docens, MKE, Képzőművészet-elmélet Tanszék - nyitja meg.