Egyszer volt...

Helyszín: 
Időpont: 
2011. január 25. 0:00 - kedd - 2011. február 12. 0:00 - szombat

2011. január 25-én kedden, 18 órakor Áts Írisz és Pócs Veronika művészettörténészek nyitják meg at "Egyszer volt..." vizuális prózakísérlet 8x4 képben című kiállítást a FISE Galériában.

A kiállítás koncepciója
Nyolc alkotó négy-négy illusztrációból, történetet sző. Az első alkotó indítja el a folyamatot, az általunk megadott brief alapján. Minden alkotó csak a saját "epizódja" előtt szereplő négy képet, azaz a közvetlenül előtte dolgozó művész munkáját látja. A "elbeszélés" csattanója az utolsó művész munkája, mellyel a történet összeáll. A nyolc művész négy hónap alatt egymás után dolgozik, így egy-egy epizód megalkotására 2 hét jut.
A projekt érdekessége nemcsak a markánsan különböző részekből álló, végül egy egységgé összeálló műalkotásban rejlik, hanem azokban a hatásokban is melyeket a különböző műfajokban és stílusokban alkotó művészek egymásra gyakorolnak.

A FISE Galériában a munkafolyamat eredménye: a nyolc "szerző" alkotásainak egymás mellé helyezéséből született mese jelenik meg.

2011. január 18. 13:35 - Egyszer volt... ©Egyszer volt...
Egyszer volt...

Kiállító művészek
A kiállítás célja a magyar design kiemelkedő ágainak: a grafikának, a fotóművészetnek és a porcelántervezésnek bemutatása. Az alábbi művészeti ágakból azokat a fiatal (35 év alatti) alkotókat kértünk fel a közös munkára, akik kiemelkedő technikai tudásuknak és egyedi szemléletmódjuknak köszönhetően karakteres, változatos és egyben összefoglaló képet tudnak mutatni a kortárs magyar designról.

Lublóy Zoltán porcelántervező
Mezei Ildikó grafikus
Molnár Anita porcelántervező
Sirály Dóri grafikus
Szmolka Zoltán fotós
Thébesz Gábor grafikus
Tihanyi Anna fotós
Inez grafikus