2018. november 18. - vasárnap

Egy Porgy és egy Bess

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
2000, 3700, 5900, 6900 Ft
Időpont: 
2011. február 21. 19:30

A Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremében lép fel Gershwin egyik remekművének feldolgozásával, a Porgy és Bess-el a Brussels Jazz Orchestra.

Brussels Jazz OrchestraBrussels Jazz Orchestra

Gershwin halhatatlan remekműve számos fel- és átdolgozást ihletett meg nemcsak az opera műfaján belül (pl. Ella Fitzgerald és Louis Armstrong, Miles Davis és Gil Evans, Cleo Laine és Ray Charles). David Linx régóta tervezte, hogy elkészíti saját „olvasatát” – ehhez előbb azonban rá kellett találnia az 1993-ban alapított, világhírű Brussels Jazz Orchestrára, illetve Maria Joaóra – velük egy-egy közös lemezt is eredményezett e „találkozás”. Az így született A Different Porgy, Another Bess Linx gyerekkori mentora és barátja, James Baldwin amerikai író előtt tiszteleg, illetve látásmódjában az ô nyomdokain jár. Ennek a lényege: a mindenek fölött álló emberközpontúság.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.