Csendes zaj csellóval - Meggyesházi Éda

Helyszín: 
Időpont: 
2011. február 4. 21:00 - péntek

Egy fiatal hölgy csellójával és egyedi hangjával alkotja a musica moralia elnevezésű különleges zenei produkciót, ami ezúttal egy hangulatos kis pesti kávézóban kápráztatja el a közönséget.

Február 4-én, pénteken, este 9 órától a Rottenbiller utcai Kalicka Bistro látja vendégül Meggyesházi Édát, aki így mesél zenéjéről:
„Amikor megkérdezik tőlem, hogy milyen zenét csinálok, azt szoktam mondani, hogy csendes zajt (silent noise). Nem tudom másképp megnevezni. Szeretem a zajt. A zaj kiköveteli a jelenlétét, azt, hogy észrevegyék. Bár az én általam kreált zajok inkább neszek, mert halkak, de fontos szerepük van. Megpróbálok olyan dalokat írni, amikben a zaj ugyanolyan fontos, mint a dallam vagy a szöveg. A csendesség valószínűleg abból fakad, hogy egyedül vagyok, akusztikusan, és ennyi az a hang, ami egy lányba belefér. A musica moralia tíz évvel ezelőtt kezdődött egy gitáron, aminek két húrja volt. Nem tudtam hogyan kell gitárt hangolni: úgy hangoltam, ahogy nekem tetszett. Aztán lett több húr, meg cselló, meg a nagymamám hangolatlan pianínója. A mai napig a legtöbb zeném azon kap életre. Vannak dalok, amiken évekig dolgozom, és vannak olyanok, amikhez csak húsz perc kell. Szeretem, hogy zenét írni nem könnyű …"

Éda művészete különleges, nőiesen finom és egy igazi színfolt a zenei palettán. Mindennek méltó helyszíne egy egyedi hangulatú, otthonos kávézó, ami az „underground” stílust kedvelők és a kicsit elegánsabb közegre vágyók igényeit egyszerre elégíti ki. Külön említésre méltó a játékosan erotikus faldekoráció, ami teli van vizuális humorral, átütő nőiességgel, amely még nagyobb élményt nyújt az odalátogatóknak. Ezt a hangulatot teszi még varázslatosabbá Meggyesházi Éda és a „csendes zaj”.

Aki pedig más érzékeit is kényeztetni akarja, azt a széles italválaszték mellett kiváló bisztróételek várják, az édesszájúakat pedig méretes muffinok és házi recept alapján készült utánozhatatlan sajttorta csábítja.
Aki tehát kicsit el akarja varázsolni magát, látogasson el péntek este a Kalicka Bistroba!