I Was A Teenage Satan Worshipper (FI), The Grenma, Nova Prospect

Helyszín: 
Jegyár: 
1000 Ft
Időpont: 
2011. február 11. 21:00 - péntek

Punkos, vicces, pimasz és kitűnő ifjú zenekarok adják egymásnak a stafétabotot ezen az estén jobbnál-jobb dalokkal és viccesebbnél-viccesebb szövegekkel. Az est külön vendége a tréfás finn indie-pop szintibanda felvidító produkciójával.

I Was A Teenage Satan Worshipper
A Tiniként a Sátán Imádója voltam nevű vicces, szórakoztató és kedvesen sokkoló finn zenekar Tampereban alakult 2005-ben, és pár éve már Helsinkiben van a székhelye.
Elektronikus szintijeik szolgáltatják a bandát meghatározó vidám popos hangzást, valamint az énekhang is úm mother-board jellegű, vagyis mintha egy gép mélyéről dalolna.
Az ifjú banda nem véletlenül az egyik legkedveltebb bulizenekar a finn fővárosban.

2009. december 1. 17:49 - I Was A Teenage Satan Worshipper (FI) ©I Was A Teenage Satan Worshipper (FI)
I Was A Teenage Satan Worshipper (FI)

The Grenma
A Grenma Matyi (dob) és Csongi (ének, gitár) gimnáziumi barátságára épül, de a csapat csak 2004-ben vált teljessé, amikor Dóri (basszusgitár) beszállt a zenekarba. A kezdeti koncertek és demó után 2007-ben forgatták le az első videoklipjüket a ’Mennyire szeretném’ című dalukra, ami még az első nagylemezen (’Annyira...’) kapott helyet. 2008 leginkább koncertezéssel telt, de az év végén már megjelent az új klip, az ’Enyém az utolsó szó’. A második cd végül ’Talán nincsen minden rendben’ címen látott napvilágot 2009 elején. A zenekar innentől magára vállalta az összes hangmérnöki, produceri és terjesztési teendőt. Az ingyenesen közzétett lemezt azóta közel 30 000-en töltötték le, és még ebben az évben elnyerték vele az Év Albumának járó Bravo Otto díjat. A kezdeti pop-punk gyökerektől a Grenma mára eljutott egy keményebb hangzásig. Több, mint 200 koncert után, 2010 végén a csapat a szintén ingyenesen letölthető ’Megszűnt a jel’ című 8 számos EP-vel jelentkezett.

Nova Prospect
A Nova Prospect 2007. április elsején alakult kecskeméten. A banda elődje a Booboo's Punch nevű zenekar volt, amelyben a jelenlegi felállásból Kiss József (gitár), Kiss Dániel (dob) és Schautek Bálint (sampler) szerepelt. A "Booboo" feloszlása után Pásztóy Balázs (basszusgitár) és Besnyő Gabriella (ének) csatlakozásával lett teljes a Nova Prospect csapata.
A Nova Prospect a kor szellemének megfelelően meghangszerelt popdalokat játszik. A stílus alapvetően rock/metál, amibe a legváltozatosabb egyéb zenei hatások vegyülnek. (D&B, HipHop/R&B, stb.) Így válik a zene egyszerre kortalanná, másrészről teljesen frissé és modernné.
2006-ban látott napvilágot az első hangzóanyag "Főnix" címmel, ami igen pozitív visszhangra talált. Az első koncert 2007. július 13-án valósult meg, ami után nem volt megállás. A zenekar játszott olyan neves együttesekkel mint a Subscribe, Insane, Idoru és a Bikini. Az ABC tehetségkutatón pop-rock kategóriában 3. helyezést ért el.
2008 májusában a "Szabadon" című dalra elkészült az első videoklip, majd szeptemberben a zenekar egy úgynevezett publishing szerződést kötött a BPRNR Kft-vel, így a menedzsment egy részét már Vörös András és csapata intézi.
2009 februárjában megjelent az első nagylemez "Lépj ki az árnyékból" címmel. A korong 12 dalt tartalmaz. Ez év nyarán váltotta Balázst a basszusgitárosi poszton Nagy Zsolt. Augusztusban a zenekar ismét videoklipet forgatott "Ébren álmodunk" című dalára, amelynek éppen az utómunkálatai zajlanak...
A csapat 2010-es tervei között szerepel egy új nagylemez, illetve további videoklipek elkészítése, valamint folyamatosan dolgozik a régi dalok akusztikus verzióin, így már unplugged koncertekkel is várja rajongóit.