Russkaja lemezbemutató (AT/RU), Lions of Suburbia

Helyszín: 
Jegyár: 
3500 Ft, 3000 Ft (elővételben)
Időpont: 
2011. február 19. 20:00 - szombat

A frenetikus ska katyusa visszatér, hogy porba döngöljön minden szomorúságot! Előttük egy remek magyar ska banda zúz majd.

A Russkaja hét, Ausztriában élő orosz muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. A hazánkban - többek között az A38 Hajón is - jó párszor fellépett zenekar koncertjének különlegessége, hogy itt mutatja be új, Russian Voodoo című lemezét.

A székesfehérvári Lions of Suburbia 2004 szeptemberében alakult, eredetileg Escape néven. Zenei stílusjegyei alapján főleg a ska harmadik hullámához tartozik, de az első és második hullám hatásai is érezhetőek zenéjében. Néhol életvidám, néhol borúsabb dallam- és érzelemvilágukat helyenként a reggae lassabb lüktetésével fejezi ki. Ugyanakkor több stílus is megtalálható a Lions of Suburbia muzsikájában, legyen az pop, rock, dzsessz vagy funky.