2018. október 23. - kedd

Russkaja lemezbemutató (AT/RU), Lions of Suburbia

Kinyomtatom...
Helyszín: 
A38 Hajó
Jegyár: 
3500 Ft, 3000 Ft (elővételben)
Időpont: 
2011. február 19. 20:00

A frenetikus ska katyusa visszatér, hogy porba döngöljön minden szomorúságot! Előttük egy remek magyar ska banda zúz majd.

A Russkaja hét, Ausztriában élő orosz muzsikus könyörtelen kísérlete arra, hogy brutális erejű zenéjével elsöpörje közönségét. A Russkaja ska-attakja a zenekar bevallása szerint olyan hatást kelt, "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna". És mivel a vodka vízként folyik a koncerteken, a végére folyékony orosztudást ígérnek, valamint azzal kecsegtetnek, hogy mindannyian megtanuljuk, milyen érzés a Vörös téren pogózni. A hazánkban - többek között az A38 Hajón is - jó párszor fellépett zenekar koncertjének különlegessége, hogy itt mutatja be új, Russian Voodoo című lemezét.

A székesfehérvári Lions of Suburbia 2004 szeptemberében alakult, eredetileg Escape néven. Zenei stílusjegyei alapján főleg a ska harmadik hullámához tartozik, de az első és második hullám hatásai is érezhetőek zenéjében. Néhol életvidám, néhol borúsabb dallam- és érzelemvilágukat helyenként a reggae lassabb lüktetésével fejezi ki. Ugyanakkor több stílus is megtalálható a Lions of Suburbia muzsikájában, legyen az pop, rock, dzsessz vagy funky.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Hegedűs Márta

Október 27-én a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar. A műsort a programzenei “Budapest 1956” nyitja meg, melyben Tommy Vig személyes élményeit mondja el zenében.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.