2018. július 22. - vasárnap

Perzsa divatmárka debütálása Budapesten

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Kertész29 Galéria
Időpont: 
2011. február 26 - 2011. március 4

Arghavan Shekari iráni/perzsa designer és divattervező által alapított Empurple divatmárka legújabb célpontja gyönyörű fővárosunk, Budapest. Az Empurple harmonikusan ötvözi a keleti kéziszövésű anyagokat és a modern európai design-t, hogy egy különleges, mérték után készített ruhákból és kiegészítőkből álló kollekciót hozzon létre.

Arghavan festőként és textil designerként kezdte a karrierjét Iránban, majd az elmúlt 5 évet tanítással töltötte Indiában. A legújabb kollekciója az ősi perzsa Jajim szövést idézi, az indiai élénk színeket és buja anyagokat kombinálja a klasszikus elegáns európai vonalakkal.

Arghavan Shekari, designerArghavan Shekari, designer

A Jajim kiváló minőségű gyapjúból és selyemből szőtt anyag, mely korábban a nomád törzsek tradícionális viseletét képezte, majd a kreatív tervezők munkája által a mindennapi ruhadaraboknak kölcsönzött misztikus keleti csillogást. Minden egyes Jajim darab egyedülállóan különleges, egyedi tervezésű, kézzel szövött remekmű Iránból, mely utánozhatatlan megjelenést biztosít az Emurple tavaszi kollekciójának. A művész önállóan készítette ezt a kollekciót, kezdve a Jajimok tervezésével Iránban, majd az anyagok kiválasztásával Indiában és végül a ruhák megvarrásával Budapesten, így ötvözve az ősi művészetet és modern design-t a nemzetközi divatvilágban.
A kiállítás darabjai között megtalálhatjuk Arghavan díjnyertes, Leafless Garden nevű kollekcióját, melyben láthatunk fuvallatot idéző elegáns esti öltözékeket, brokát topokat és szoknyákat, melyek egyaránt alkalmasak nappali és esti viseletnek. A kiállítás ékességei még a kézi készítésű táskák, könnyű kabátok és a keleti Minotaurusi tradíció és ősi istennők klasszikus festményei által inspirált bőrre festett képek. Ez a kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a művészetkedvelők számára, hogy újfajta megközelítésben nyerjenek betekintést az antik világba.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

meghívó

Victor Vasarely relikviáinak felhasználásával 24 kiváló kortárs képzőművész készített festményt, szobrot, fotót vagy egyéb installációt a Hungarikon Gyűjtemény számára.

Waliczky Tamás

2018. július 4-étől a Molnár Ani Galériában.