2017. október 23. - hétfő

Perzsa divatmárka debütálása Budapesten

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Kertész29 Galéria
Időpont: 
2011. február 26 - 2011. március 4

Arghavan Shekari iráni/perzsa designer és divattervező által alapított Empurple divatmárka legújabb célpontja gyönyörű fővárosunk, Budapest. Az Empurple harmonikusan ötvözi a keleti kéziszövésű anyagokat és a modern európai design-t, hogy egy különleges, mérték után készített ruhákból és kiegészítőkből álló kollekciót hozzon létre.

Arghavan festőként és textil designerként kezdte a karrierjét Iránban, majd az elmúlt 5 évet tanítással töltötte Indiában. A legújabb kollekciója az ősi perzsa Jajim szövést idézi, az indiai élénk színeket és buja anyagokat kombinálja a klasszikus elegáns európai vonalakkal.

Arghavan Shekari, designerArghavan Shekari, designer

A Jajim kiváló minőségű gyapjúból és selyemből szőtt anyag, mely korábban a nomád törzsek tradícionális viseletét képezte, majd a kreatív tervezők munkája által a mindennapi ruhadaraboknak kölcsönzött misztikus keleti csillogást. Minden egyes Jajim darab egyedülállóan különleges, egyedi tervezésű, kézzel szövött remekmű Iránból, mely utánozhatatlan megjelenést biztosít az Emurple tavaszi kollekciójának. A művész önállóan készítette ezt a kollekciót, kezdve a Jajimok tervezésével Iránban, majd az anyagok kiválasztásával Indiában és végül a ruhák megvarrásával Budapesten, így ötvözve az ősi művészetet és modern design-t a nemzetközi divatvilágban.
A kiállítás darabjai között megtalálhatjuk Arghavan díjnyertes, Leafless Garden nevű kollekcióját, melyben láthatunk fuvallatot idéző elegáns esti öltözékeket, brokát topokat és szoknyákat, melyek egyaránt alkalmasak nappali és esti viseletnek. A kiállítás ékességei még a kézi készítésű táskák, könnyű kabátok és a keleti Minotaurusi tradíció és ősi istennők klasszikus festményei által inspirált bőrre festett képek. Ez a kiállítás egyedülálló lehetőséget biztosít a művészetkedvelők számára, hogy újfajta megközelítésben nyerjenek betekintést az antik világba.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

4 kontinens kiállítói Budapesten a Millenárison.

plakát

Művészek: Nagy Zsófia Magdolna, Pelcz Benjámin, Tollas Erik.

plakát

Egy design ikon a kortárs művészet fényében a Kiscelli Múzeum Oratóriumában.