FISE: Metamorfózis

Helyszín: 
Időpont: 
2011. február 15. 0:00 - kedd - 2011. március 5. 0:00 - szombat

2011. február 15-én kedden, 18 órakor Lőrincz Győző Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész nyitja meg a CERative group Metamorfózis című kiállítását a FISE Galériában.

2011. február 9. 12:20 - FISE: Metamorfózis ©FISE: Metamorfózis
FISE: Metamorfózis

Fiatal, diplomás iparművészek azonos érdeklődése és hite formálta egybe a CERative group csapatát. Pontosabban négy kerámia- és porcelántervező-művészt, akik 2010-ben diplomáztak a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen, és lettek tagjai a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének. Első csoportos kiállítási lehetőségük a FISE Galéria (Kálmán Imre utca 16.) adta tér. Használati kerámia tárgyak tervezése és készítése mellett, az autonóm kerámia és porcelánszobrok bemutatásával vesznek részt a hazai művészeti köztudatban.

Olyan kerámia, beton, és porcelán szobrokat állítanak ki feburár 15.-én nyíló kiállításukon, melyeket egyaránt jellemzi az átalakulás, a Metamorfózis. Objektjeik személyes történeteket mesélnek el, melyekben "átalakult formák" kelnek életre, s adnak új jelentéstartalmakat. Egyik sorozatot a tűz formálja, másikat a folytonos "idő-mozgás", harmadikat a "helyzetlenyomatok", negyedik sorozatot pedig az "űr-tartalom". Emlékképeket formálnak, karakteres mondanivalóval melyek különbözőek, mégis hasonlóan különös atmoszférában vannak jelen.

Hirdetés