2018. június 23. - szombat

Esterházy Péter kedvenc filmjének vetítése

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Nyitott Műhely
Jegyár: 
900 Ft
Időpont: 
2011. február 23. 19:00

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubot indít. Kortárs írók kedves filmjeit vetítik havi egy alkalommal. A sorozat első rendezvényén Esterházy Péter választott filmje - Ajándék ez a nap - látható majd.

A vetítések után - mint klasszikus filmklubban - beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak majd filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

Esterházy Péter

A sorozat első rendezvényén Esterházy Péter választott filmje- Ajándék ez a nap - látható majd, az íróval - és a közönséggel - a Litera szerkesztői beszélgetnek.

Filmről: színes, magyar filmdráma, 92 perc, 1979 (12), rendező: Gothár Péter, forgatókönyvíró: Gothár Péter, Zimre Péter, zeneszerző: Selmeczy György, operatőr: Koltai Lajos, vágó: Nagy Mária, szereplők: Esztergályos Cecília (Irén), Szabó Lajos (Attila), Derzsi János (Gábor), Hetényi Pál, Pogány Judit, Sallay Kornélia, Csákányi Eszter, Reviczky Gábor, Temessy Hédi

Gothár Péter drámai eseményekkel teli története egy nőről, aki elhatározta, hogy új lakást szerez. Zeman Irén harmincéves óvodai tanárnő. Társbérlővel együtt lakik, egy idősebb nővel, Etelkával, nem túl komfortos környezetben. Az öreg hölgy halála szétzúzza rendezett életét. Elhatározza, hogy minden áron új lakáshoz jut, abban a hitben, hogy az megváltoztatja életét. Szeretője, a saját családjának terhét viselő Attila rábeszéli barátját, Andrást, hogy mivel megfelelő lehetőségekkel rendelkezik, segítsen a nőnek állást szereznie. Megjelenik egy férfi, Gábor is, aki névleges házasságot ajánl Irénnek, minek köszönhetően a nő több négyzetméterű lakásra pályázhatna, ő pedig budapesti elhelyezést kap...

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

Csupasz pisztoly

A Csupasz pisztollyal folytatódik a Paramount Nyári Mozi!