Titanic Filmfesztivál 2011

Időpont: 
2011. április 7. 0:00 - csütörtök - 2011. április 17. 0:00 - vasárnap

A 2011. április 7 – 17. között megrendezésre kerülő 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál kínálatában ismét több magyar érdekeltségű film szerepel. A programban helyet kapott három magyar koprodukcióban készült játékfilm, egy magyar származású forgatókönyvíró által jegyzett életrajzi dráma és egy itthoni utómunkával véglegesre csiszolt ír alkotás is.

Bemutatják az Ölésre ítélve (Essential Killing) című lengyel-norvég-ír-magyar koprodukciót, Jerzy Skolimowski politikai thrillerbe oltott egzisztencialista drámáját, amelyben a tálib ellenállót alakító Vincent Gallo űzött vadként menekül a rá vadászó amerikai katonák elől.

A Morgen című román-magyar-francia filmben egy román kisember és egy török emigráns bürokráciával és korrupcióval vívott kalandos küzdelmének lehetünk tanúi, a cél pedig nem kevesebb, mint átjutni a román-magyar határon. A főszerepben a Kolozsvári Állami Magyar Színház színész-rendezőjét, Hatházi Andrást láthatjuk, de feltűnik a filmben Hajdu Szabolcs is.

A dán-magyar koprodukcióban készült Juan Mozart klasszikus operájának, a Don Giovanninak 21. századi környezetbe helyezett filmváltozata. A hírhedt nőcsábász történetének e lendületes, modern feldolgozását teljes egészében Budapesten forgatták, és a produkcióban a kaszkadőröktől kezdve az operatőrig számos magyar alkotó vett részt.

Magyar vonatkozása van a brit Sex & Drugs & Rock & Roll című filmnek is, amely a legendás popikon, Ian Dury életét dolgozza fel, és amelynek forgatókönyvét a magyar származású Paul Viragh jegyzi. Magyarországon készültek az utómunkálatai az ír szekció filmjei között már bemutatott Száz reggel (One Hundred Mornings) című filmnek is.

A fesztivál részletes programja megtekinthető a www.titanicfilmfest.hu oldalon.

Hirdetés