Vajon meddig tart a testvéri szeretet? Hol húzódik meg az őrület határa? Ezekre a kérdésekre keresi a film a választ. Az biztos, hogy ez volt a legkülönlegesebb film, azok közül, amiket megnéztem a Titanic Filmfesztiválon. Több szempontból is pozitívan csalódtam pl. Diane Krueger egy teljesen új oldalát mutatja meg, a számomra eddig nem túl ismert Ludvine Sagnier pedig elképesztő színészi teljesítményt nyújt. Könnyedén játssza el a mezítlábas, fűben guruló, a természettel szinte eggyé váló fiatal lányt. Fergeteges film!

Nem, ez nem egy dalocska, ahogy arra a cím alapján gondolhatnánk, ez egy humorral fűszerezett francia krimi. Csak ajánlani tudom! A cím alapján nem vártam sok jót ettől a francia filmtől, ám végül ez lett a kedvencem a Titanic Filmfesztiválon. Nagyon sajnáltam volna, ha nem látom. Egyszerre vicces, izgalmas és megható is. A főhősnő pedig nem csak szerepe szerint, hanem külsőségekben is nagyon hasonlít Marlyn Monroe-ra.

Ha azt kérdezik ismerek-e francia tinifilmet, egyből a Házibuli jut eszembe. Legalábbis eddig így volt, most végre egy új cím is eszembe juthat: Simon Werner eltűnése. Minden megvan benne, ami egy jó thrillerhez kell: izgalom, bonyodalom, titok. Ehhez párosul a tinifilmekre jellemző kategorizálás: szépfiú, a suli legjobb csaja, a lúzer, a sportoló stb. Mindez fűszerezve van a Tarantino filmekből ismerős fejezetekre bontással.

Oldalak

Hirdetés