Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben

Időpont: 
2011. március 12. 0:00 - szombat - 2011. május 1. 0:00 - vasárnap

2011. március 12-én Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben! címmel interaktív időszaki kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Kíváncsi arra, hogy mit rejt az erdő mélye? Melyik állat falazza be hitvesét, és melyik hajítja le riválisát a faágról a mélybe? Tartson velünk Ön is a játékos útvesztőben, és minden titokra fény derül!

Az emberi képzeletet mindig is foglalkoztatták az erdők, a sötét rengetegek, az ősi tölgyesek, zúgó fenyvesek. Meghökkentő növények, állatok valóban szép számmal akadnak az erdőben. Sok közülük rejtőzködő életet folytat - a nagyragadozók, a hiúz, a farkas árnyékként jár, és ha csak teheti, kerüli az embert. Mások az avarban lapulnak vagy a lombok között, a cserjésben, az odvas fákban keresnek menedéket. Labirintusjátékunk során a színes képek és az élethű szobrok segítségével az erdő élővilágát mutatjuk be látogatóinknak. Az 500 m2-es útvesztőt bejárva egyebek mellett kiderül, melyik állat falazza be hitvesét, és melyik hajítja le riválisát a faágról a mélybe, mi fán terem az északi sárkányfű, és kinek a lábára illik a boldogasszony papucsa. Vajon sikerül-e megtalálni a helyes megoldást és a kivezető utat?

2011. február 13. 10:38 - Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben! ©Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben!
Labirintus - Fedezzük fel az erdő titkait egy játékos útvesztőben!

A kiállítás játékkal és ajándékkal is várja az érdeklődőket. Belépéskor a látogatók játéklapot kapnak, melynek segítségével megoldhatják a fejtörőket. Érdemes lesz játszani, mert a jó megoldás ajándékot ér!