2018. szeptember 19. - szerda

A velencei kalmár

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Új Színház
Időpont: 
2011. március 21. 19:00

Március 21-én, hétfőn este a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében többszörösen díjazott, különleges előadást lát vendégül - magyarul feliratozva - az Új Színház.: Shakespeare: A velencei kalmár című darabját.

A velencei kalmár

A velencei kalmár találó humorral napjaink értékvesztett világát ábrázolja, finoman egybecsúsztatva a harmincas évek Olaszországával. A díszlet az útikönyvekből ismert Velencét idézi, miközben a mögötte meghúzódó embertelen világot mutatja be.
Jugoslovensko Dramsko Pozorište (Jugoszláv Drámai Színház) 1947-ben alakult.

Rendezte: Egon Savin
1955-ben született Szarajevóban, szülei operaénekesek. Diplomáját Belgrádban a Prof. Dejan Mijac irányította FDU rendezői szakán szerezte1979-ben. Már az első munkájával a legjelentősebb szerb és jugoszláv rendezők sorába lépett. Az FDU Színház Rendező szakán, mint osztályvezető tanár dolgozik. Több mint 70 darabot rendezett, kortárs szerzőket, nemzeti és nagy klasszikusokat egyaránt. Dolgozott a Belgrádi Nemzeti Színházban, de a volt Jugoszlávia számtalan kisebb-nagyobb társulatánál (Belgrád, Zágráb, Újvidék, Szkopje, Szarajevó, Podgorica, Rijeka, Zombor, Nagybecskerek és Krusevac). Előadásait játszották a világ szinte minden táján (New York , Chicago, Montreal, Toronto, Párizs, Bécs, Nancy, Müllheim, Wiesbaden, Zürich, Tel Aviv, Varsó, Prága, Budapest, Trieszt ..).

Az előadásról még több a színház honlapján található: http://www.ujszinhaz.hu/

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Várkert Bazár
Időpont: 
2018. szeptember 20. 19:00
plakát

Szeptember 20-án folytatódik a magyar irodalom nagyjait, izgalmas kapcsolatait, szerelmeket és barátságokat bemutató Várkert Irodalom-sorozat a Várkert Bazárban.

Centrál Színház

Szeptember 16-án Centrál-nap a Révai utcában és színes programok a színházban.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.