2018. október 19. - péntek

Kishúg, Oi Va Voi, DJ Kanada Káosz és Popdavec

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
1800/2200 Ft
Időpont: 
2011. március 19. 21:00

Ha március 19-én este különleges zenei csemegére vágyunk, nem is érdemes nagyon sok időt a keresgéléssel tölteni, egyszerűen csak le kell jönni a Gödör Klubba. A modern brit és keleti tradicionális zsidó dallamokat játszó angol Oi Va Voi zenekar mellett Szalóki Ági és Borlai Gergő párosa, a Kishúg is fellép.

A purim a zsidóság történelmében az átváltozás, az áldozat misztikumának és a megmenekülés önfeledt örömének hagyományos ünnepe. A Marom és a Gödör Klub szervezésében az aktív szolidaritás jegyében szeretetotthonokban élő időseknek készíthetünk gyerekeinkkel ajándékokat, majd részt vehetünk egy hagyományos zsidó szokás, a Megila (Eszter könyve) olvasásában a TÁP Színház színészeinek rendhagyó előadásában.

Kishúg, Oi Va Voi, DJ Kanada Káosz és PopdavecKishúg, Oi Va Voi, DJ Kanada Káosz és Popdavec

A délutáni programok folytatásaként és egyben az esti buli nyitányaként Szalóki Ági háromszoros Fonogram-díjas előadó a Gödör Klubban veszi át a közönség ajándékát, amely nem más, mint újabb két platina lemez (Hallgató lemez, 2005. Fonogram-díj, Az év jazz lemeze, A vágy muzsikál. Karády dalok, 2008.) és egy aranylemez (Gingalló-családi lemez, 2009, Fonogram-díj) elismerés.
A 2010-es év egyik legizgalmasabb vállalkozása volt Szalóki Ági és Borlai Gergő kettőse, amely Kishúg néven formálódott együttessé. Borlai Gergő egy mátrai kisfaluból küldte az alapokat Szalóki Áginak, aki hol Budapestről, hol New Yorkból vagy éppen Erdélyből küldött vissza chaten, e-mailben szöveget és dallamot. Ebből a virtuális együttműködésből született meg a Kishúg elektroakusztikus projektje, amely magyar, cigány és török dallamokra, kortárs magyar költők verseire épül.

Az est külföldi vendége az angol Oi Va Voi zenekar, amely nem ismeretlen a magyar közönségnek, hiszen a Sziget Fesztivál világzenei színpadának rendszeres fellépői. Oi Va Voi (a név egyébként jiddis kifejezés, jelentése "Oh, Istenem!") zenéje által a brit elektronikus és a keleti tradicionális zsidó dallamok szervesülése mellett ízelítőt kapunk a Heeb világzenei érzések széles és tökéletes összhangú kavalkádjából.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Pianissimo! Duó

Szakcsi Lakatos Bélával és Müller Péter Sziámival nyit újra a legendás Kispipa.

Kleb Attila fotó

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla - Szakcsi Jr. 50. születésnapja alkalmából ünnepi koncertre gyülik össze a hazai jazzvilág színe-java.

Leonard Bernstein Office

Musical és kamaraopera ünnepli Leonard Bernsteint a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon.