2018. november 17. - szombat

Duo Alterno koncert

Kinyomtatom...
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. április 2. 18:00

2011. április 2-án, szombaton 18 órakor kerül sor a budapesti Uránia moziban a Duo Alterno koncertjére. Az esten Gaetano Donizetti, Riccardo Piacentini, Francesco Paolo Tosti, Lorenzo Ferrero, Luciano Berio művei csendülnek fel. A belépés díjtalan.

A Repubblica hasábjain méltatásra került, hogy az Alterno Duo a XX. század olasz zenéjében meghatározó hangot és zongoraelőadást képvisel, míg a globe and mail „the inventive Duo”, és a Chennai Hindu az „an electric experience” jelzőkkel illeti. A Duó Torinóban alakult meg. A legjelentősebb viszonyítási pontnak tekinthető zongora- vokál párosítás repertoárjában a XX.század elejétől számítva egészen napjainkig. Az 1997-es vancouveri debüttálásától a mai napig kortárs olasz zenei koncerteket és mesterkurzusokat tart több mint húsz országban. Sok zeneszerző, közöttük Giacomo Manzoni és Ennio Morricone írt műveket Tiziana Scandaletti szopránénekes és Riccardo Piacentini zeneszerző és zongoraművész számára. Mindkettő diplomás zenetörténész és ezzel kapcsolatos tárgyakból is oklevéllel rendelkezik. Tiziana Scandaletti a vicenzai Konzervatóriumban kamaraéneklést, míg Riccardo Piacentini az alessandriai Konzervatóriumban zeneszerzést tanít.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.