Minta-menü a Szimplában

Helyszín: 
Időpont: 
2011. április 21. 0:00 - csütörtök

A KREA iskola lakberendező, enteriőrtervező szakos hallgatóinak hagyományos minta-tervezési munkái mellé ezúttal a leendő tervezőgrafikusok is csatlakoztak. A féléves iskolai feladatok eredményéből a Portfolio Points keretében megrendezett kiállítás 2011. április 21-én nyílik a Szimpla Kert emeleti szintjén.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola másodéves lakberendező/enteriőrtervező szakos hallgatóinak két féléves feladata a vidéki ház tervezéséhez kapcsolódóan az eredeti motívumok átírása és korszerűsítése valamint a home-office (otthoni iroda) berendezésére vonatkozóan a bauhausra és az 50-es évekre jellemző minták átgondolása volt.

2011. április 13. 12:43 - Todorovits Márti ©Todorovits Márti
Todorovits Márti

Idén először a harmadéves grafikus hallgatók is bekapcsolódtak a munkába, ők a többrétegű mintarendszerek, a ritmus, a faktúra-struktúra, az arányrendszerek ismeretében és vezényszavainak mentén hozták létre alkotásaikat és járultak hozzá a csoportos kiállítás sikeréhez.

A bemutatásra kerülő darabok egyedi, kézzel készített képzőművészeti alkotások, és jól mutatják, hogyan lehet egy mintát többféle variációban, különböző felületeken alkalmazni.

Hozzászólások (3)

 • anon
  Anonymous (nem ellenőrzött)

  nagyon jo ez a grafika ami a cikkben van!

  ápr. 19, 2011
 • anon
  Amacs (nem ellenőrzött)

  Könnyed, nyárközeli hangulatot áraszt ez a kompozíció.
  És valóban tükrözi a vidéki gondtalan élet illúzióját, lágy ritmusa megnyugtat és hivogat is egyszerre.
  Márti csak így tovább!

  ápr. 19, 2011
 • anon
  morning glory (nem ellenőrzött)

  nagyon szép ez a minta!! kell! hol lehet hozzájutni?

  jún. 11, 2011

Hirdetés