2018. június 23. - szombat

Sadant a Gödörben

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. április 14. 19:00

Ingyenes lemezbemutató koncertre hívja híveit a Sadant április 14-én a Gödörbe, ahol már újabb szerzemények is tarkítják a nemrég megjelent album hanganyagát.

‘Na végre!’ mondták sokan decemberben, amikor a DDK Kiadónál limitált szériában kijött a lemez, Seven címmel. Nem alaptalanul, hiszen az első Sadant album készítése egy hét éven át tartó kísérlet volt, melynek során a tagok egyszer sem találkoztak egymással, a társszerzők kizárólag a zenekar alapító Kunert Péterrel kettesben dolgoztak az anyagon. Kunert alapjaira Zeek, Lamm Dávid és Pető Kata írta a szövegeket és a folyamat végére néhány dalban Keresztes Tamás, Lamm Dávid és Kovács Zoltán társ-zeneszerző lett. A végeredmény különböző műfajok stílusjegyeinek egységes és sajátos keveréke, trip hop, downtempo, hip hop, jazz, electro, klasszikus zene, filmzenék, és a társművészetek szokatlanul erősen érezhető hatása. A tagok különböző zenei kultúrákat képviselnek, a közös nyelv a Sadant.
A zenekar tagsága 2010 óta változott, Kunert Péter, MC Zeek, Pető Kata, Kovács Zoltán és Keresztes Tamás alkotják a csapat magját.

Az album hivatalos bemutatójára a Gödörben kerül sor április 14-én. A koncertnek több különlegessége is lesz. A zenekar néhány száma vonós szekcióval kiegészülve hallhatja a közönség, amellyel egy régi terv válik valóra. Vendégként az Akkezdet Phiai formáció két tagja, Saiid és Újonc érkezik, akikkel évek óta tart a szoros összefonódás, hiszen Kunert gyakori kísérőzenészük a slam poetry rendezvényeken, és Zeek-kel mindketten szerepelnek vendégként a hiphop duó Kottazűr című albumán.
A koncert előtt és után Dj Cadik játszik majd az alkalomhoz illő zenéket és a Kiégő Izzók csapata vetíti a hangulathoz leginkább passzoló képeket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

CRX

Nick Valensi, a The Strokes gitárosának bandája, a CRX indítja az estét június 21-én a Queens of The Stone Age koncertje előtt a Budapest Parkban.