2018. november 16. - péntek

Sadant a Gödörben

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Gödör Klub
Jegyár: 
Ingyenes
Időpont: 
2011. április 14. 19:00

Ingyenes lemezbemutató koncertre hívja híveit a Sadant április 14-én a Gödörbe, ahol már újabb szerzemények is tarkítják a nemrég megjelent album hanganyagát.

‘Na végre!’ mondták sokan decemberben, amikor a DDK Kiadónál limitált szériában kijött a lemez, Seven címmel. Nem alaptalanul, hiszen az első Sadant album készítése egy hét éven át tartó kísérlet volt, melynek során a tagok egyszer sem találkoztak egymással, a társszerzők kizárólag a zenekar alapító Kunert Péterrel kettesben dolgoztak az anyagon. Kunert alapjaira Zeek, Lamm Dávid és Pető Kata írta a szövegeket és a folyamat végére néhány dalban Keresztes Tamás, Lamm Dávid és Kovács Zoltán társ-zeneszerző lett. A végeredmény különböző műfajok stílusjegyeinek egységes és sajátos keveréke, trip hop, downtempo, hip hop, jazz, electro, klasszikus zene, filmzenék, és a társművészetek szokatlanul erősen érezhető hatása. A tagok különböző zenei kultúrákat képviselnek, a közös nyelv a Sadant.
A zenekar tagsága 2010 óta változott, Kunert Péter, MC Zeek, Pető Kata, Kovács Zoltán és Keresztes Tamás alkotják a csapat magját.

Az album hivatalos bemutatójára a Gödörben kerül sor április 14-én. A koncertnek több különlegessége is lesz. A zenekar néhány száma vonós szekcióval kiegészülve hallhatja a közönség, amellyel egy régi terv válik valóra. Vendégként az Akkezdet Phiai formáció két tagja, Saiid és Újonc érkezik, akikkel évek óta tart a szoros összefonódás, hiszen Kunert gyakori kísérőzenészük a slam poetry rendezvényeken, és Zeek-kel mindketten szerepelnek vendégként a hiphop duó Kottazűr című albumán.
A koncert előtt és után Dj Cadik játszik majd az alkalomhoz illő zenéket és a Kiégő Izzók csapata vetíti a hangulathoz leginkább passzoló képeket.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.