Díjeső az Ari Kupsus Galériában

Helyszín: 
Időpont: 
2011. május 4. 0:00 - szerda - 2011. május 27. 0:00 - péntek

A Magyar Képzőművészeti Egyetem negyedéves hallgatói számára meghirdetett pályázat ünnepélyes díjkiosztója és a munkák kiállításának megnyitója az Ari Kupsus Galériában.

Idén immár másodszor rendez kiállítást az Ari Kupsus Galéria és az Ari S Kupsus Szalonkoncert Társaság a Magyar Képzőművészeti Egyetem negyedéves hallgatóinak munkáiból. A galéria 2011. május 4-én nyitja meg a tárlatot, amelyet az érdeklődők május 27-ig tekinthetnek meg. A kiállítás hivatalos megnyitója 2011. május 4-én, este 6 órakor lesz. A megnyitó beszédet Dr. habil, DLA Kőnig Frigyes, az MKE rektora tartja.

2011. május 3. 16:15 - Díjeső az Ari Kupsus Galériában (Csillag születik?) ©Díjeső az Ari Kupsus Galériában (Csillag születik?)
Díjeső az Ari Kupsus Galériában (Csillag születik?)

A válogatózsűri 34 művet válogatott be a kiállításba, az Ari S Kupsus Szalonkoncert Társaság pedig 4 munka alkotójának ítél oda ösztöndíjat. Ezen kívül 7 másik díjat is kiosztanak, közöttük az Őexcellenciája Jari Vilén magyarországi finn nagykövet által alapított Jari Vilén Díjat. A fennmaradó 6 díjat az Ari S Kupsus Szalonkoncert Társaság mellett megalakult Műgyűjtők Szalonja adományozza, amelynek tagjai között megtalálhatók magánszemélyek és cégek egyaránt. A két zsűri továbbá kiválasztotta azt a fiatal művészt, akit az Ari Kupsus Galéria “debütáló kiállításra” hív meg, első egyéni kiállítási lehetőséget biztosítva számára a Képzőművészeti Egyetem elvégzése után. A pályázatra benyújtott összes portfolió megtekinthető lesz a kiállítás időtartama alatt.

Az Ari Kupsus Szalonkoncert Társaság a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóinak támogatására irányuló jótékonysági tevékenységét 2010-ben terjesztette ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem tehetséges diákjainak támogatására. A februárban a Zeneakadémia hallgatóinak a Szalonkoncert Díjkiosztó Gáláján adományozott ösztöndíjakon túl a Társaság minden évben négy díjat oszt ki a Képzőművészeti Egyetem ígéretes festőhallgatóinak a kiállítás megnyitóján május elején.

A kiállításnak otthont adó galéria, a tulajdonos Ari Kupsus finn vállalkozó nevét viseli, aki 11 éve él Magyarországon, és Budapesten számos, fiatal zenészek és képzőművészek támogatására alakult jótékonysági program működtetéséhez kapcsolódik a neve. A galéria kortárs művészek alkotásaiból rendez kiállításokat antik környezetben, 19. századi bútorok és régiségek között.