2018. november 15. - csütörtök

Csató György, Kilár István és Neuhaus Ervin kiállítása

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. június 2 - 2011. július 3

A Budapest Galériában a korábbi, huszadik századi francia-magyar alkotóknak szentelt kiállítások folytatásaként - ezúttal egyszerre három Párizsban letelepedett magyar származású művész, Csató György festő, Kilár István szobrász és Neuhaus Ervin grafikus munkáiból kínál válogatást.

Mivel a három művész együttes bemutatását elsősorban nem művészetesztétikai szempontok vezéreltek, hanem az őket összekötő személyes kapcsolat adta a kiállítás ötletét, ezért nemcsak műfajban, de stílusban és gondolatvilágban is három különböző életműbe kap betekintést a közönség.

Csató GyörgyCsató György

Hármuk közül ketten, Kilár István és Neuhaus Ervin ma is aktív művészek, Csató György azonban mind festőként, mind pedig barátként hatalmas űrt hagyva maga után, már közel harminc éve, 1983-ban eltávozott. A három művész, Csató György életében meg nem valósult álma, egy nagyszabású közös kiállítás valósul meg ezzel az eseménnyel, ráadásul éppen Budapesten, ahol Csatónak 1946-os és1947-es budapesti kiállításaitól eltekintve sohasem volt bemutatkozási lehetősége, Kilár Istvánnak és Neuhaus Ervinnek pedig eddig mindössze néhány közelmúltban rendezett csoportos tárlaton szereplő munkáit láthatta a budapesti közönség.

A kiállítás Kilár Istvánnak az ez év tavaszán a szegedi REÖK Palotában rendezett gyűjteményes kiállításán szereplő több mint ötven szobrából és grafikáiból válogatott munkáját, Csató Györgynek párizsi és budapesti magángyűjteményekből, a Maklary Fine Art galériából és a Nemzeti Galériából kölcsönzött képeit, valamint Neuhaus Ervinnek szintén párizsi és magyar magángyűjteményekből, a budapesti Abigail Galériától és a művész tulajdonából származó monotípiáit saját zenéjének kíséretében tárja az érdeklődők elé.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A Lenin-kultusz és Vlagyimir Iljics kortárs átirataiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen.

plakát

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

részlet a kiállításon

Bukarestbe érkezett a Közlekedési Múzeum nemzetközi vándorkiállítása.