2018. november 18. - vasárnap

„A repülő grúzok” turnéja Közép-Európában

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. június 14 - 2011. július 10

A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház közel egy hónapos, 25 állomásos Közép-európai turnéja alkalmából a nyár elején érkezik Magyarországra.

A grúz táncosok lenyűgöző tehetsége, a koreográfia gazdagsága, a produkcióban megmutatkozó életszeretet már több millió ember szívét megdobogtatták: nem véletlenül nevezik a társulatot „A repülő grúzok”-nak szerte a világon.

Kaukázusi Grúz Nemzeti TáncszínházKaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház

A Georgian Storm - A grúz vihar - című tüzes temperamentumú, elsöprő energiájú előadás, a táncosok virtuóz tudásukkal, kecses koreográfiákkal kápráztatják el a közönséget. A grúz folklór az egész világon megdelejezi a nézőket, a csodálatos jelmezek pedig a történelem és a művészet között teremtenek harmóniát.
A Kaukázusi Grúz Nemzeti Táncszínház produkcióját nem véletlenül hívták meg a világ legnagyobb színpadaira. A hagyományos koreográfiák bemutatása közben a fiatal művészek a tánc eszközeivel idézik fel a grúz történelmet: a lélegzetelállító mozdulatok a grúz művészet és kultúra évszázados hagyományait mutatják be a világnak. A mágikus előadásmód, a színpompás díszletek, a korhű ruhák, a szemet gyönyörködtető látvány tökéletes képet nyújt a Kaukázus és Grúzia ősi kultúrájáról.
A grúz vihar - a jó és a gonosz harcáról, a háborúkról, a győzelmekről, az életről, és a halálról szól, kiemelve a grúz nép bátorságát. Láthatunk a színpadon párbajt, esküvőt, kardtáncot, mindezt lenyűgöző technikai tudással, táncban elmesélve. A grúz hegyi táncok - Moxeuri, Kazbeguri, Megruli – elsősorban szilajságukban különböznek a völgyi táncok – Acharuli, Simdi – lágyságától.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

Hegedűs D. Géza köszönti Galambos Erzsit

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.