2017. december 12. - kedd

Magyar motívumok nyomában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1700, 2900, 3700 Ft
Időpont: 
2011. június 10. 19:30 - 22:00

A Fülep Márk fuvolaművész által összeállított Magyar Motívumok est a magyar népi dallamvilág felhasználásának sokszínűségét mutatja be június 10-én a Művészetek Palotájában. Hét előadó, tizenöt hangszer, az elmúlt száz év legnagyobb magyar zeneszerzőinek kamaraművei, improvizáció, a főszerepben pedig a magyar népzene.

Magyar motívumok nyomábanMagyar motívumok nyomában

Borbély Mihály szaxofonos, Fülep Márk fuvolaművész és Lukács Miklós cimbalomjátékos jó bevált triója a Muzsikás prímásával, Sipos Mihállyal, Bognár Szilvia énekhangjával,  Farkas Zoltán „Batyu” virtuóz néptáncos-gardonjátékossal és Tóth Ildikó tánclépéseivel egészül ki. A közönség Bartók Béla, Kocsár Miklós, Farkas Ferenc, Lajtha László, Sáry László és Kurtág György művein keresztül tapasztalhatja meg, hogy a népzene, a magyar virtus miként jelenik meg a huszadik század hazai zeneirodalmában.

A koncertet végig az együttzenélés legtisztább formája, a kamarazene uralja, amelynek spontán, improvizatív válfaja vezet át az írott darabok között. Az esten felcsendülnek a fellépő Borbély Mihály népzenei ihletésű rögtönzései és művei is. A koncert az avantgárd zenétől a népdalfeldolgozásokon át azok legősibb, elementáris hangzásáig vezet és jut el a népi ihletésű improvizációig.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Modern Art Orchestra

A Modern Art Orchestra karácsonyi koncertje.

Tabea Zimmermann

2017. december 7-én (csütörtökön) 19:30-tól a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Sárik Péter Trió

2017. december 8. 20.00: Feat. Berki Tamás, Falusi Mariann, Szőke Nikoletta, és Luiza Zan.