2018. szeptember 19. - szerda

Magyar motívumok nyomában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1700, 2900, 3700 Ft
Időpont: 
2011. június 10. 19:30 - 22:00

A Fülep Márk fuvolaművész által összeállított Magyar Motívumok est a magyar népi dallamvilág felhasználásának sokszínűségét mutatja be június 10-én a Művészetek Palotájában. Hét előadó, tizenöt hangszer, az elmúlt száz év legnagyobb magyar zeneszerzőinek kamaraművei, improvizáció, a főszerepben pedig a magyar népzene.

Magyar motívumok nyomábanMagyar motívumok nyomában

Borbély Mihály szaxofonos, Fülep Márk fuvolaművész és Lukács Miklós cimbalomjátékos jó bevált triója a Muzsikás prímásával, Sipos Mihállyal, Bognár Szilvia énekhangjával,  Farkas Zoltán „Batyu” virtuóz néptáncos-gardonjátékossal és Tóth Ildikó tánclépéseivel egészül ki. A közönség Bartók Béla, Kocsár Miklós, Farkas Ferenc, Lajtha László, Sáry László és Kurtág György művein keresztül tapasztalhatja meg, hogy a népzene, a magyar virtus miként jelenik meg a huszadik század hazai zeneirodalmában.

A koncertet végig az együttzenélés legtisztább formája, a kamarazene uralja, amelynek spontán, improvizatív válfaja vezet át az írott darabok között. Az esten felcsendülnek a fellépő Borbély Mihály népzenei ihletésű rögtönzései és művei is. A koncert az avantgárd zenétől a népdalfeldolgozásokon át azok legősibb, elementáris hangzásáig vezet és jut el a népi ihletésű improvizációig.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Művészetek Palotája
Időpont: 
2018. szeptember 16 - 2018. szeptember 26
4 Pianos

Száz év története, az északi fény varázsa, „indie pop tündérek” és „arany paraziták”.

Papaver Cousin

A Papaver Cousins az A38-on mutatja be második nagylemezét.

plakát

Szeptember 6-án kezdetét vette a nyolcadik Zeneszüret Fesztivál Pécsett.