2018. november 14. - szerda

Magyar motívumok nyomában

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Művészetek Palotája
Jegyár: 
1700, 2900, 3700 Ft
Időpont: 
2011. június 10. 19:30 - 22:00

A Fülep Márk fuvolaművész által összeállított Magyar Motívumok est a magyar népi dallamvilág felhasználásának sokszínűségét mutatja be június 10-én a Művészetek Palotájában. Hét előadó, tizenöt hangszer, az elmúlt száz év legnagyobb magyar zeneszerzőinek kamaraművei, improvizáció, a főszerepben pedig a magyar népzene.

Magyar motívumok nyomábanMagyar motívumok nyomában

Borbély Mihály szaxofonos, Fülep Márk fuvolaművész és Lukács Miklós cimbalomjátékos jó bevált triója a Muzsikás prímásával, Sipos Mihállyal, Bognár Szilvia énekhangjával,  Farkas Zoltán „Batyu” virtuóz néptáncos-gardonjátékossal és Tóth Ildikó tánclépéseivel egészül ki. A közönség Bartók Béla, Kocsár Miklós, Farkas Ferenc, Lajtha László, Sáry László és Kurtág György művein keresztül tapasztalhatja meg, hogy a népzene, a magyar virtus miként jelenik meg a huszadik század hazai zeneirodalmában.

A koncertet végig az együttzenélés legtisztább formája, a kamarazene uralja, amelynek spontán, improvizatív válfaja vezet át az írott darabok között. Az esten felcsendülnek a fellépő Borbély Mihály népzenei ihletésű rögtönzései és művei is. A koncert az avantgárd zenétől a népdalfeldolgozásokon át azok legősibb, elementáris hangzásáig vezet és jut el a népi ihletésű improvizációig.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.

Peter Hook

A Joy Divison alapítója, Peter Hook & The Light c. formációjával és a Substance-szel turnézik, az állomások közül pedig Budapest sem marad ki.

Németh Ferenc

Németh Ferenc az egyik legsikeresebb magyar származású, mostanra nemzetközi hírnevet szerzett, sőt nevét, a jazz arcvonalában, a tengerentúlon is az elsők között jegyzik.