PIM Nyári Fesztivál 2011

Időpont: 
2011. június 26. 0:00 - vasárnap - 2011. július 8. 0:00 - péntek

Június 26-án immár 9. alkalommal indul útjára a PIM Nyári Fesztivál szabadtéri rendezvénysorozat.

A Petőfi Irodalmi Múzeum 2003 nyarán a 60-as években méltán népszerű Károlyi-kerti koncerteket felelevenítve, erre a jelentős kulturális hagyományra építve rendezte meg az első nyári fesztiválját.

Június 26. vasárnap, 20 óra (esőnap: június 27.)
Kaláka koncert
Vendég: Szalóki Ági és Lackfi János 
A Kaláka együttes állandó visszatérő vendége a PIM Nyári Fesztiválnak. A több mint 40 éve játszó zenekar a magyar irodalom klasszikus és kortárs szerzők verseit énekli, generációk nőttek fel zenéjükön. Koncertjükön kedvenceikből válogatnak: Ady Endre, József Attila, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor, Kányádi Sándor, Weöres Sándor versei csendülnek fel, és két kiváló vendég is csatlakozik hozzájuk ezen az estén, Szalóki Ági és Lackfi János költő is, aki az Apám kakasa kötetből és a legutóbb megjelent Élő hal című kötet verseiből olvas fel.
Belépőjegy: 2600 Ft

Június 30. csütörtök, 20 óra (esőnap: július 1.)
Szó és szaxofon

Esterházy Péter, Dés László és Dés András közös előadóestje
A három művész közös produkciójában irodalom és zene, szöveg és dallam hat egymásra: az író műveiből olvas fel, a zenészbarátok pedig improvizálnak az elhangzott részletekre. 
Nem először lép színpadra együtt Esterházy Péter és Dés László közös műsorukkal. Ezen az estén Dés András ütőhangszeres kíséretével trióvá alakulnak.
Belépőjegy: 2600 Ft

Július 3. vasárnap, 20 óra (esőnap: július 5.)
Budapest Bár
Budapest Bár: Hoppá!
Szabadtéri koncert a PIM-ben
Belépőjegy: 4000 Ft

Július 4. hétfő, 20 óra (esőnap: július 5.)
Budapest Bár
Budapest Bár: HOPPÁ!
Szabadtéri koncert a PIM-ben
Belépőjegy: 4000 Ft

Július 6. szerda, 20 óra (esőnap: július 7.)
Hot Jazz Band
A nyáresti koncerten közkedvelt Kabos-, Karády- és Jávor-filmek dalaiból, a 110 éve született Louis Armstrong slágereiből és a zenekar legújabb lemezéből hallhat igazi slágereket a közönség.
Belépőjegy: 3200 Ft