Kosbor Közösségek Ünnepe 2011

Időpont: 
2011. június 11. 0:00 - szombat

2011. június 11-én a Dorog ad otthont a pilisi térség egyik legnagyobb nyár eleji fesztiváljának, a Kosbor Közösségek Ünnepének. A rendezvényre kilátogatókat 10 kitűnő magyar pincészet és egy pálinkafőzde minden igényt kielégítő kínálata, hagyományos magyar, és különleges külhoni ízeket felvonultató gasztro kitelepülők, a hazai zenei élet elismert sztárjai, dumaszínház, illetve rengeteg egyéb családi program fogadja majd.

A tavaly első ízben megrendezésre került Kosbor Közösségek Ünnepére elkeresztelt nyár eleji fesztivál igazi hagyományt teremtett, és erre az évre a pilisi térség egyik legnagyobb szabású, borokat, gasztronómiát és zenei programokat a középpontjába állító rendezvényévé nőtte ki magát. A fesztiválra kilátogató borszerető közönség nemzetközi és hazai versenyeken díjnyertes nedűket ihat olyan borvidékekről, mint Villány, Eger, Tokaj, Szekszárd, Somló, Sopron, Etyek, Ászár- Neszmély, Gyöngyös. A hegy leve mellett igazi gasztronómiai különlegességeket is lehet majd fogyasztani, hiszen lesznek magyar és holland sajtok, börzsönyi lekvár, méz, füstölt húsáru, bográcsos ételek, sültek, kemencés lepény, burgonyás különlegességek és kürtős kalács is. Az italkínálat sem korlátozódik a borokra, mivel kitelepül az Istenkúti pálinkafőzde és lesz különleges házi sör is.

2010. június 5. 17:40 - Kosbor Közösségek Ünnepe ©Kosbor Közösségek Ünnepe
Kosbor Közösségek Ünnepe

A bor- és gasztro kitelepülők mellett az igazi attrakciót a zenei fellépők jelentik. Délelőtt a Bóbita együttes szórakoztatja a kilátogató kisgyermekes családokat. Délután fellép a hagyományőrző csolnoki Sváb Party, majd Magassy Júlia művésznő énekel híres musical slágereket, humorral fűszerezve. Őt követi az Esztergomból származó Bakai Marci nevével fémjelzett Szűkített Kvartett, mely kitűnő nép- és világzenei produkcióval nyűgözi le a közönséget. Este pedig fellép a rock, funky, blues és jazz slágereket zongorára és dobra adaptáló 947 zenekar. A nap két csúcspontja azonban csak ezután következik, amikor Kozma Orsi (Cotton Club Singers, Jazz+Az) lép fel zenekarával, akiket Tóth Gabi (Megasztár) és a Filip Gyuri Band közös, fergeteges, éjszakába nyúló koncertje követ.

A programok között szerepel továbbá sommelier- és főzőshow az esztergomi Prímás Pince közreműködésével, dumaszínház Somogyi Andrással, kutyabemutató és tombolahúzás értékes ajándékokkal. Délelőtt lesz továbbá játékos családi vetélkedő, illetve napközben kézművesek, gyermekfoglalkozás, arcfestés, lovaglás, airsoft, quadozás, íjászat, civil falu, mesterségek udvara és egészségsarok színesítik a rendezvény kínálatát, valamint kiscsoportos vakkóstoló keretében megválasztásra kerül a Fesztivál Bora is.

„Sok éve látogatjuk az ország különböző pontjain megrendezésre kerülő gasztronómiai és zenei fesztiválokat, és úgy gondoltuk a pilisi térség lakóiban is megvan az igény, hogy legyen egy saját, ilyen témájú rendezvényük. Az elmúlt évhez képest idén sokat fejlődtünk, és ebben segítségünkre volt a József Attila Művelődési Ház is. Távlati terveink között szerepel, hogy a Kosbor egy minimum kétnapos, országos szintű esemény legyen, melyhez reméljük továbbra is megkapjuk a támogatást a várostól, a kistérségtől és a helyi vállalkozóktól is” – mondta Riegel Béla, a fesztivál egyik főszervezője, a Háttér a Dorogiakért Egyesület elnöke.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak. A programok június 11-én délelőtt kilenc órakor kezdőnek és éjfélig tartanak.

Hirdetés