2018. április 24. - kedd

Lukácsy András: Lex Gerenday - Egy polgárcsalád 150 éve című könyv bemutatója

Kinyomtatom...
Időpont: 
2011. június 9. 17:00
lexA Corvina Kiadó és a Magyar PEN Club tisztelettel meghívja az érdeklődőket Lukácsy András: Lex Gerenday - Egy polgárcsalád 150 éve című könyv bemutatójára.
A kötetet Földényi F. László mutatja be, és beszélget Lukácsy András szerzővel és Széchenyi Ágnes szerkesztővel.
Őseinek, az első magyar márványműgyárat létrehozó és évtizedeken át működtető Gerenday családnak állít emléket történetírói, szociográfusi és regényírói eszközökkel az ismert újságíró, Lukácsy András. A szerző – az egykori Magyar Hírlap kiváló újságírója – anyai ágon egy reformkori, 1847-es alapítású vállalat létrehozóinak leszármazottja. A család 250 évre visszamenőleg megőrizte a személyes okmányokat, a családi levelezés majdnem egészét, a cégtörténetre vonatkozó iratokat, számos helytörténeti dokumentumot. A szerző életre kelti a magyar polgárosodás hőskorának emlékezetes alakjait, a nemcsak üzleti haszonra, hanem személyes tisztességre törekvő, a becsületre, a szakmai hírnévre sokat adó személyiségeit a megélt, megtapasztalt családi légkör alapján. A regényszerűen izgalmas, irodalmi értékű családkrónikát sok száz eredeti dokumentum és fénykép illusztrálja.
 
Helyszín:
Károlyi-palota, Vörös terem
1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16
 
Lex Gerenday – Egy polgárcsalád 150 éve
Corvina Kiadó
ISBN: 978 963 1359 92 3
 
 
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Lenyűgöző nemzetközi siker az év legjobban várt pszichothrillere!

csoportkép

Baján mutatja be a Budapesti Operettszínház az István, a király című rockopera Székely Kriszta rendezésében készülő legújabb változatát.

plakát

Magyarországi moziban most először, egyetlen alkalommal.