2018. szeptember 21. - péntek

Erőss István könyvbemutató

Kinyomtatom...
Helyszín: 
Műcsarnok
Időpont: 
2011. június 15. 17:00

Június 15-én, szerdán, 17 órakor Erőss István Természetművészet címmel nemrég megjelent könyvéről beszélget a szerzővel Beke László, az MTA Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója.

Erőss István: TermészetművészetErőss István: Természetművészet

A természetművészet egy olyan izgalmas, átfogó területe a vizuális művészetnek, mely napjainkban a galériárendszerből amúgy is kikívánkozó művészeknek valós, az erősödő ökológiai problémák okán nagyon aktuális és társadalmi értelemben elkötelezett művészi kifejezésre ad lehetőséget. Erőss István fotókkal gazdagon illusztrált könyve egy alkotó művész szemszögéből, személyes tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasót a kortárs képzőművészet e kevéssé ismert irányzatába, miközben a jelenség megértéséhez szükséges alapvető elméleti és történeti keretet is igyekszik felvázolni.

Erőss István (Csíkdánfalva, 1964) képzőművész, egyetemi docens, az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének vezetője. Számos szakmai úton vett részt, négy alkalommal járt Afrikában és huszonegyszer Ázsiában művésztelepek, szimpóziumok meghívottjaként, kiállítóként, előadóként vagy kurátorként. A képzőművészet több műfajában alkot, a képgrafikától az installáción keresztül a performanszig. Az utóbbi években elsősorban természetművészeti alkotásokat készít.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

6 kontinens és 50 ország után végre Budapesten a művészet új dimenzióját jelentő virtuális 3D-s látvány- és táncszínház.

Időpont: 
2018. november 5. 19:00
plakát

Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

fotó Gordon Eszter

A Rózsavölgyi Szalon Arts & Café a pesti belváros művészeti központja: hat évvel ezelőtt, 2012. április 11-én, a Költészet Napján nyílt meg.