Wombo Orchestra (F) – Meka Monkey lemezbemutató

Helyszín: 
Jegyár: 
500 Ft (elővételben)
Időpont: 
2011. július 8. 20:00 - péntek

Július második hétvégéjén lendületes francia utcazene színhelye lesz az A38 Hajó tetőterasza. Az elsőprő energiákat felszabadító fúvószenekar, a Wombo Orchestra mutatja be frissen megjelent új lemezét, illetve azt, hogy hogyan is hangzana, ha a Rage Against the Machine Bizet-operarészleteket adna elő Boban Markovic hangszerelésében. Kegyetlen rezesbanda-funk a Duna fölött!

2011. február 26. 17:03 - Wombo Orchestra ©Wombo Orchestra
Wombo Orchestra

A Wombo Orchestra eredetileg a kimondhatatlan Wombolombakéhé Brass Band Orchestra néven alakult két speciális hangszerelésű, fúvósokkal alaposan megtámogatott francia punk-funk-hardcore zenekarból, a Donkey Skonkból és az Eskapados del Manicomióból. A két együttes tagjai régóta baráti viszonyt ápoltak egymással, és a turnéállomások, fellépések közötti szünetekben a fúvósszekciók gyakorta kirándultak egy kis hírverő sétára, népszerű slégereket játszva – így alakult ki a Wombo Orchestra repertoárja, melyben Rage Against the Machine- és Fishbone-számok éppúgy helyet kaptak, mint a Carmen ismert dallamai vagy jelentősebb Queen-slágerek. Mindez a lehető legváltozatosabb fúvóshangszerelésben: az együttesben a tüdőtpróbáló szuzafon éppúgy megtalálható, mint a legkülönbözőbb hangolású szaxofonok, trombiták, harsonák.

A Wombo Orchestra idővel egyre nagyobb tömegeket mozgatott meg, és az addigi vidám improvizációk önálló életre keltek. Az együttes immár negyedik lemezét jelenteti meg, változatlan, de annál sikeresebb recepttel. Mindent elsöprő lendület, hihetetlen ötletek, nagyon vicces hangszerelések, ska, funk, hardcore és rezebandás lagzihangulat, amit végképp az egekbe emel a Wombo Orchestra frontleánya, a hangszálait és a megafont egyforma ügyességgel kezelő Julie Roman.

A Wombo Orchestra nem először jár Magyarországon, ezúttal az A38 Hajó tetőteraszán teszi tiszteletét, hogy a Duna hullámai fölött felforrósítsa egy kicsit a langyos nyári esetét.

Hirdetés